in , ,

MIDDELVINGER NAAR HET VOLK: ‘Kabinet wil geen referendum over afschaffen referendum’

Democratiehatend kabinet maakt het officieel: over afschaffing van referenda wordt geblokkeerd

Er komt geen referendum over het afschaffen van het raadgevend referendum. De Telegraaf meldt dat dat volgens Haagse bronnen staat in een voorstel dat minister van Binnenlandse Zaken Kajsa () zeer binnenkort aan de ministerraad zal voorleggen.

III is een anti-democratisch rotkabinet. Dat wisten we natuurlijk al, maar het is nu definitief nu men heeft aangekondigd niet alleen het raadgevend referendum af te schaffen, maar ook de mogelijkheid tegen te houden om een referendum te organiseren over deze anti-burgerdaad.

Het huidige kabinet ziet de niet als de baas van het land, namens wie het kabinet de edele taak heeft te regeren. Nee, de burger is een hindernis. Een stel vervelende mannetjes met nog vervelendere wensen. Een verwend klein kind dat nodig even z’n mond moet houden. Klinkt dat overdreven? Mwoah. Vind maar eens een andere verklaring voor het recente nieuws over de aanstaande afschaffing van de referendumwet. Die voorgenomen daad is natuurlijk al erg genoeg, maar nu heeft het kabinet ook nog eens besloten om een referendum over zo’n afschaffing ook te blokkeren. Althans, zo heeft minister Ollongren van Democratiehaters66 kennelijk besloten:

“Het kabinet blokkeert de mogelijkheid om een referendum te houden over het afschaffen van het raadgevend referendum. Dat bevestigen bronnen na berichtgeving van de Telegraaf.

De krant meldde donderdag dat minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) de ministerraad op korte termijn een voorstel zal presenteren.

Daarin zou staan dat het kabinet in de die voor de intrekking van het raadgevend referendum moet zorgen wordt vastgelegd dat burgers zich niet via een referendum kunnen uitspreken over de intrekkingswet.”

Dat is natuurlijk een flinke domper voor iedereen die in dit land ook maar een beetje om de democratie geeft. De had eerlijk al aangekondigd dat een dergelijke daad zal worden opgevat als een ‘middelvinger’ naar de burger. Het Forum voor Democratie was reeds begonnen met een voorinzameling van handtekeningen voor het referendum waardoor zojuist een streep is getrokken.

Twaalfduizend mensen hadden die oproep al gesteund. Vermoedelijk tevergeefs, dus.

Het enige wat oppositiepartijen nu nog kunnen doen is wachten totdat de coalitie de anti-burgerwet door het parlement heeft gejast, en daarna de clausule over het blokkeren van de referendummogelijkheid aanvechten bij de . En dan maar hopen dat de magistratuur meer gevoel voor democratie heeft dan de gemiddelde Rutte III-minister.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Waarom je je smartphone niet kunt vertrouwen

Neem niet standaard DNA van kind af bij licht vergrijp