in , ,

Migrantentaxi Sea-Watch 3 mag weer uitvaren, nieuwe regels pas vanaf augustus

Het leek er even op dat het schip Sea-Watch 3 definitief aan de ketting zou komen te liggen, maar dit bleek te voorbarig. De Rijksoverheid legde het schip aanvullende regels op, maar na het aanspannen van een kort geding door de bemannen mag men toch het ruime sop kiezen.

Volgens de rechter in Den Haag gelden de regels pas vanaf augustus 2019 en niet eerder. Het schip zal uitvaren om te redden, een nobel doel, maar deze mensen waarschijnlijk ook transporteren naar . En dat laatste is dus precies wat men niet wil. Volgens velen is dat namelijk mensensmokkel.

Tevens is het een redundant schip op de Middellandse Zee als het gaat om reddingsoperaties. De kustwacht patrouilleert namelijk ook al. Al kan het geen kwaad ware het niet dat de meeste Europeanen het ‘not done’ vinden dat het schip vervolgens de drenkelingen in Europa afzet.

Afgelopen maanden waren verschillende ‘mexican standoffs’ tussen Europese regeringen en de bemanning. Zo probeerde het schip regelmatig de Europese havens te bereiken. De bemanning van het schip vond de commotie die ontstond vanwege de mensensmokkel overdreven en profileerden zich als slachtoffer. De rechter stelt hen dus vooralsnog in het gelijk!

Dit betekent concreet dat staatssecretaris Mark ‘dit is de laatste keer’ Harbers (VVD) de kans loopt dat zijn belofte (die hij al een keer had verbroken) nogmaals breekt.

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

Photo by greenoid


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Russische spionnenwalvis blijkt therapiewalvis voor kinderen

Overheidsonderzoek Engeland: Christelijke vervolging bijna op “Genocide Niveau”