in

Miljarden voor coronavaccin in ‘donormarathon’

Leiders van tal van landen en instellingen hebben maandag tijdens een online donorconferentie miljarden toegezegd voor de ontwikkeling van , behandelingen en tests voor .

De donormarathon, een initiatief van onder meer de EU, Frankrijk, , , Japan en Saudi-Arabië, moet zeker stellen dat een betaalbaar voor de hele wereld beschikbaar zal zijn.

De virtuele top moet in eerste instantie 7,5 miljard euro opleveren voor de strijd tegen het coronavirus. De brengt 1 miljard euro bijeen, zei voorzitter Ursula von der Leyen, de gastvrouw van de conferentie.

De Franse president Macron zegde 500 miljoen euro toe, de Duitse bondskanselier Angela 525 miljoen en de Japanse premier Abe Shinzo ruim 760 miljoen.

Het totale bedrag volgt later op de dag.

Het gaat niet bij alle toezeggingen om ‘nieuw' : ook eerdere beloften en uitgaven vanaf 30 januari tellen mee. De wereldwijde fondsenwerving ….

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vaccin, teken van het Beest (666)? Griekse grondtekst wijst duidelijk op injectienaald

Een wereld overladen met krediet, nu volgt het verdriet