in ,

Miljoenenfraude: Geheim KAFI-rapport in bezit van ED bevestigt grootschalig gerommel met grondtaxaties in Nuenen

7662019150 ff8d504527 nuenen1

In Nuenen zijn jarenlang miljoenen euro’s gemeenschapsgeld voor grondaankopen uitgegeven op basis van vervalste taxatierapporten. De controle op de transacties schoot op bestuurlijk, politiek en ambtelijk niveau schromelijk tekort.

Aangifte tegen raadslid Pijs wegens lekken KAFI-rapport in Nuenen

Dat blijkt uit het nog geheime rapport van KAFI Integrity, dat in het bezit is van het Eindhovens Dagblad. Het bureau KAFI bracht dit onderzoeksrapport eind mei uit, maar het bleef tot nu toe geheim.

Strafbaar feit gepleegd

KAFI stelt vast dat in Nuenen ‘onrechtmatig’ is gehandeld en veronderstelt dat sprake is geweest van een strafbaar feit. Justitie besluit nog deze maand over een eventueel strafrechtelijk onderzoek. Het college van B en W besloot eind mei het rapport toch niet openbaar te maken op advies van het Openbaar Ministerie. Daarover werd een verhit debat gevoerd in de gemeenteraad die uiteindelijk het besluit tot geheimhouding bekrachtigde.

via ED

Foto via Alfred Elkerbout cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1201709115 133b3927a3 Bayer1

Bayer-topman: kankermedicijn alleen voor rijken

13805452105 00df949d95 internet id1

EU-verordering: Internet Toegang Identificatie.