in ,

Miljonair doneert voor nieuw referendum brexit

Multimiljonair Julian Dunkerton, medeoprichter van het modemerk Superdry, heeft 1 miljoen pond (ruim 1,1 miljoen euro) gegeven aan een groep die campagne voert voor een nieuw referendum over de brexit.

Niet eerder heeft de actiegroep People’s Vote zo’n grote bijdrage ontvangen, meldde de BBC.

Het geld is bestemd voor het houden van opiniepeilingen over de brexit en het draagvlak voor een nieuw referendum. Volgens Dunkerton had hij met zijn bedrijf internationaal veel minder aan de weg kunnen timmeren als de brexit ,,twintig jaar geleden had plaatsgevonden”.

Een meerderheid van de Britten stemde in juni 2016 in een referendum voor een vertrek uit de Europese Unie . Die stap moet op 29 maart volgend jaar worden gezet.

People ’s Vote wil dat er een nieuwe volksraadpleging komt als er een definitief akkoord is tussen de EU en Groot-Brittannië over de brexit. De conservatieve regering van premier Theresa May voelt daar niets voor.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu

One Comment

Leave a Reply
  1. Gelukkig zijn overheden onkreukbaar en niet omkoopbaar. Dus als een miljardair of een bankier iets van de overheid wil dan zegt die overheid dat zij democratisch te werk gaat en de belangen van de bevolking behartigt ….. Nou ja: zo zou het moeten zijn … De werkelijkheid is anders. Heel anders !!!! Dat is ook waarom meer dan 90 % van alle aardse goederen bij een kleine groep van minder dan 1 % zit.
    En nee, dat heeft die groep niet door hard werken verkregen maar over de ruggen van miljarden mensen die op allerlei wijzen worden bestolen, bedrogen en misleid.

Geef een antwoord

Criminaliteit in multiculti Amsterdam loopt spuigaten uit

Prijs van koper op laagste punt in jaar tijd: inzakken van de economie begonnen?