in , ,

Mind blowing: gigantisch netwerk van Amerikaanse militaire basissen in Afrika bij elkaar gewobbed

Een recent rapport van het Amerikaanse militaire commando in Afrika (AFRICOM) is vrijgegeven door de Amerikaanse Freedom of Information Act en gepubliceerd door het Amerikaanse tijdschrift The Intercept.

Volgens een artikel in het Amerikaanse tijdschrift, heeft de Verenigde Staten zijn leger ingezet in drie aangrenzende staten van Algerije, een Libië, Tunesië, Niger en Libië, voor in ieder geval “Africom” alleen al.

Terwijl Tunesië gastheer is van een dronebasis, waarschijnlijk de locatie van Sidi Ahmed, die al enkele jaren door de Verenigde Staten wordt bezet.

Wat Niger betreft, heeft het Pentagon ervoor gekozen om een ​​basis te bouwen in Agadez, de dichtstbijzijnde Nigeriaanse stad naar Algerije, die langs de staat Taming loopt om de belangrijkste voorpost van het Amerikaanse leger in West-Afrika te worden, volgens dezelfde bron.

En volgens dezelfde bronnen, worden bijna 7.200 Amerikaanse soldaten ingezet in 34 militaire posities(basissen) die ter beschikking van de Verenigde Staten in Afrika tegen het einde van 2018 staan. De grootste concentratie van deze sites is gelegen in het westen van het continent naar het noorden als in de Hoorn van Afrika.

Tot slot wees het Amerikaanse media artikel erop dat de Verenigde Staten een strategische visie hebben, achter het voorwendsel van de strijd tegen het terrorisme waarvoor haar militaire bases werden opgericht, namelijk het tegengaan van Chinese, Russische en Franse invloed.

Lees verder bij de bron: elwehda.com

Professor Adam Moore van de Universiteit van Californië zei dat het erop lijkt dat het Amerikaanse leger de bases heeft verdeeld over drie verschillende zones.

“De Hoorn van Afrika – Somalië, Djibouti, Kenia; Libië; en de Sahel – Kameroen, Tsjaad, Niger, Mali, Burkina Faso,” zei Moore, toevoegende dat de VS slechts één basis in het zuiden van het continent heeft. Die staat in Gaborone, de hoofdstad van Botswana.

In Djibouti bevindt zich het ‘kroonjuweel’, Camp Lemonnier, van waaruit operaties worden uitgevoerd tegen Jemen en Somalië.

Langs de Libische kust bevinden zich drie onbekende en naamloze basissen. In Kameroen bevinden zich nog eens twee bases. In de hoofdstad van Tsjaad, Ndjamena, staat ook een basis. Ook in Mali staan twee Amerikaanse legerbasissen en Tunesië telt er één.

Vanuit het grootste dronecomplex ter wereld, gebouwd in Djibouti wordt oorlog gevoerd tegen Jemen en Somalië.

De expert merkte op dat de VS een nog grotere dronebasis bouwt in de stad Agadez in Niger.

Lees verder bij de bron: ninefornews.nl

Photo by US Army Africa cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het is over en sluiten met het online bestellen van illegaal vuurwerk bij de buitenlandse Bombashop, UltrasShop, Pyrofans en Psychoeffect

Gast column: Wanneer worden de burgers wakker en wat te doen?