in

Minder dan 40% van uitgewezen illegalen vertrekt uit EU

In de () keert minder dan 40 procent van de uitgewezen illegale uiteindelijk terug naar hun land van herkomst of een derde land. Dat blijkt uit een  auditvoorproef van de Europese Rekenkamer (ECA).

Sinds 2008 kregen zo'n 500.000 illegalen per jaar het bevel om de Europese Unie (EU) te verlaten. Gemiddeld keert slechts 38 procent van hen uiteindelijk ook terug naar hun land van herkomst of het land vanwaar ze naar de EU gereisd zijn.

Voor terugkeer naar landen buiten het Europese continent zakt dat cijfer onder de 30 procent. Voor 2018 bedroegen die cijfers respectievelijk slechts 36 procent en 25 procent. Het aantal vrijwillige en gedwongen terugkeerders is ongeveer gelijk verdeeld.

Op EU-niveau probeert men al langer een oplossing te vinden voor het probleem. Zo kwam de in 2015 met een actieplan rond terugkeer.

Daarin werd verklaard dat de terugname van illegale immigranten een prioritair aandachtspunt moet zijn in de betrekkingen met derde landen.

In 2016 werd een ‘partnerschapskader voor migratie' ingevoerd', waarbij bepaalde landen onder meer visumversoepelingen en ontwikkelingshulp krijgen in ruil voor hun engagement om meer migranten terug te nemen. In 2017 volgde ….

Lees verder bij de bron: sceptr.net


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook RIVM goochelt met cijfers: griepdoden worden coronadoden 

Met je corona, daar gaan we wéér: COA is haastig op zoek naar 5000 verblijf plekken voor asielzoekers