in , ,

Minister houdt locaties tijgermug geheim, maar eist dat platform ze benoemt

Uw leven telt niet meer mee voor de overheid

FotoshopTofs / Pixabay

In weerwil van beloftes aan de Tweede Kamer, weigert minister Bruno Bruins van Medische Zorg op te treden tegen bandenbedrijven die tijgermuggen importeren en verspreiden.

Zijn argument? Stichting platform Stop invasieve exoten, die om handhaving had verzocht, zou hebben verzuimd aan te geven bij welke bedrijven die gevaarlijke exotische muggen vorig jaar gevonden zijn.

Terwijl hij zelf over alle benodigde informatie beschikt, maar alle details geheim houdt om de bedrijven te beschermen. Dit is de bizarre uitkomst van een juridisch steekspel, waarbij de minister volgens het platform ook de wettelijke procedures aan zijn laars heeft gelapt.

Het platform stapt nu naar de rechter om de minister tot actie te dwingen.

Eind vorig jaar diende het platform bij de minister een verzoek in om handhavend op te treden tegen alle bandenbedrijven waar in 2018 tijgermuggen zijn aangetroffen. De aanwezigheid van die exotische muggen, die onder meer zika, dengue en gele koorts kunnen verspreiden, wijst er namelijk volgens het platform op dat de regels worden overtreden.

Wilfred Reinhold, voorzitter van het platform: “Volgens de regels op grond van de Wet publieke gezondheid moeten de banden droog worden geïmporteerd en droog worden opgeslagen, zodat er geen regenwater in komt. Want water is essentieel voor de eitjes om uit te komen. Dus als de bedrijven aan de regels zouden voldoen, zouden ze de muggen er niet worden aangetroffen.”

Vorig jaar beloofde de minister aan de Tweede Kamer: ….

Lees verder bij de bron: Blik op nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL regering volledig weg kwijt ...
1 jaar geleden

Dit is bij de beesten af: de minister laat de belangen van bedrijven prevaleren boven de gezondheid van mensen. Wij moeten zo snel mogelijk van deze laffe regering af. Dit kan zo niet langer.

Oud-supervisor Merck legt uit: Wij hebben onze kinderen niet laten vaccineren

Het door links geliefde Antifa wordt gelinkt Al Qaida en IS