in ,

Minister Kaag wilde bezoek aan Myanmarese genocidepleger en massamoordenaar doofpotten

Tijdens haar reis naar Myanmar afgelopen week had minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking op donderdag een ontmoeting met de hoogste commandant in Myanmar: generaal Min Aung Hlaing.

De ontvangst Kaag door de generaal blijkt uit een foto het bezoek die prominent(lol) te zien is op de officiële website de generaal zelf, ontdekt journalist en Myanmar-kenner Minka Nijhuis.

In een vernietigend rapport de Verenigde Naties over de Rohingya-crisis wordt generaal Min Aung Hlaing als eerste verantwoordelijk genoemd.

De Verenigde Naties dringen aan op onderzoek en vervolging van generaal Min Aung Hlaing wegens genocide, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden. Het Internationale Strafhof in Den Haag doet momenteel ook onderzoek naar de Rohingya-crisis.

Voorafgaande aan haar reis was niet bekend dat minister Kaag de omstreden generaal zou opzoeken. Ook tijdens en na afloop van haar reis gaf zij aan dit bezoek geen ruchtbaarheid. Dat deed zij wel over haar ontmoeting met Aung San Suu Kyi.

Lees en luister vooral verder bij de bron: NPO Radio 1

Fijn die volksvertegenwoordigers!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoge Raad: ‘OM neemt te vaak DNA af, privacy in het geding’

Verzekeraars pakken de macht en blokkeren doorstart Slotervaart ziekenhuis. ‘Powerplay van Zilveren Kruis’