in , , ,

Minister Koolmees dramt ZZP-verzekering door, 83% zzp’ers tegen verplichte verzekering

geralt / Pixabay

Zzp’ers maken zich zorgen om de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering die in het principe-akkoord over de pensioenhervorming opgenomen is. Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken begrijpt de zorgen, maar die zijn onterecht.

Voorafgaand aan de ministerraad zei hij: “Er zit heel veel angst bij. Dat begrijp ik wel. Nu zijn de verzekeringen heel erg duur. maar dat heeft er ook mee te maken dat er een kleine basis is, een kleine populatie die nu meebetaalt.”

Nederland telt op dit moment ruim 1 miljoen zzp’ers, maar slechts 20 procent van hen heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) afgesloten, blijkt uit cijfers van TNO.

Niet alle zzp’ers staan te springen om een verplichte verzekering. Zzp-vereniging ZZP Nederland zegt in elk geval ‘pertinent’ tegen een verplichte verzekering te zijn.

“Onderzoek onder onze achterban wijst uit dat 83 procent tegen een aov-plicht is”, zei de club eerder deze week in een reactie. De cijfermatige onderbouwing voor een plicht zou ontbreken.

Lees verder bij de bron: RTLZ

One Comment

Leave a Reply
  1. Een verzekering is natuurlijk prima !! Maar je weet van te voren dat als de overheid iets optuigt dan word je genaaid !! De overheid is een slechte onderhandelaar, heeft geen verstand van zaken en laat de oren hangen naar wat bedrijven voorspiegelen.
    Mensen zijn niet meer zo goed van vertrouwen wanneer de overheid iets regelt.
    En volledig terecht !!!

Geef een antwoord

JustitieFaal zoveel: doodgeschoten Humeyra krijgt brief over contactverbod

Huurverhoging aan banden gelegd tot inflatieniveau + maximaal 1%