in , , ,

Minister Koolmees dramt ZZP-verzekering door, 83% zzp’ers tegen verplichte verzekering

geralt / Pixabay

Zzp'ers maken zich zorgen om de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering die in het principe-akkoord over de pensioenhervorming opgenomen is. Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken begrijpt de zorgen, maar die zijn onterecht.

Voorafgaand aan de ministerraad zei hij: “Er zit heel veel bij. Dat begrijp ik wel. Nu zijn de verzekeringen heel erg duur. maar dat heeft er ook mee te maken dat er een kleine basis is, een kleine populatie die nu meebetaalt.”

telt op dit moment ruim 1 miljoen zzp'ers, maar slechts 20 procent van hen heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) afgesloten, blijkt uit cijfers van TNO.

Niet alle zzp'ers staan te springen om een verplichte verzekering. Zzp-vereniging ZZP Nederland zegt in elk geval ‘pertinent' tegen een verplichte verzekering te zijn.

“Onderzoek onder onze achterban wijst uit dat 83 procent tegen een aov-plicht is”, zei de club eerder deze week in een reactie. De cijfermatige onderbouwing voor een plicht zou ontbreken.

Lees verder bij de bron: RTLZ


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

JustitieFaal zoveel: doodgeschoten Humeyra krijgt brief over contactverbod

Huurverhoging aan banden gelegd tot inflatieniveau + maximaal 1%