in , , , ,

Minister Ollongren: ‘We leggen uitkomst referendum niet naast ons neer’

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren gaat er niet vanuit dat er 21 maart bij het raadgevend tegen de op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten wordt gestemd.

“Het is belangrijk dat we deze wet aanpassen want de technologie is veranderd. Ik verwacht dat mensen dit begrijpen en vóór de wet gaan stemmen.” Dat zei de minister over de zogenoemde sleepnetwet in het televisieprogramma WNL op Zondag op NPO1.

De D66-minister is het niet eens met partijleider Sybrand Buma van het CDA die eerder aangaf niet naar de Nederlandse te luisteren. “We leggen de uitslag niet naast ons neer. We gaan dit bekijken zoals nu nog in de wet is geregeld.”

Formatie

Haar eigen partij, D66, heeft eerder dit jaar tegen de wet gestemd. “Dat klopt, en daarom hebben we daar lang en uitgebreid over gesproken tijdens de formatie”, aldus de vicepremier. Ze wil ook niet dat haar partij alle oppositie laat varen. “D66 zal kritisch naar de wet blijven kijken als deze van kracht is. Het moet zorgvuldig gebeuren.”

Baudet is tegen

Andere partijen, zoals het Forum van Democratie van Thierry Baudet, zijn tegen de nieuwe wet. Volgens Baudet komt de privacy van burgers in het geding omdat niet-relevante informatie kan worden misbruikt. Kajsa Ollongren is het daar niet mee eens.

“Dat gaat niet gebeuren. We kunnen alleen inlichtingen winnen als de minister toestemming geeft. Ik ga er graag met Baudet over in debat, als hij in de Kamer is tenminste.”

Er komt volgens de minister een onafhankelijke commissie die de wet gaat toetsen. “De bevindingen worden openbaar gemaakt, zodat iedereen het kan zien. Als er iets niet goed gaat, kunnen we dat aanpassen.”

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU en Japan werken aan Privacy-Shield raamwerk voor uitwisselen data van Europeanen

Kabinet en AIVD misleiden burgers