Minister Schippers is doof voor kritiek op misleidende zorgspotjes

Het ministerie van Volksgezondheid zendt misleidende spotjes uit over de bezuinigingen en veranderingen op de zorg, en is ook nog eens doof voor kritiek. Dat concludeert de FNV uit de reactie van het ministerie op klachten over de zorgspotjes bij de Reclame Code Commissie.

‘Minister Schippers weigert op de kritiek in te gaan. Ze gebruikt een smoesje door te stellen dat haar spotjes geen reclame zouden zijn, en daarmee buiten de adviesbevoegdheid van de Commissie vallen. Wat een schijnvertoning’, aldus Corrie van Brenk van FNV Zorg & Welzijn. Donderdag stelt de FNV dit punt ter discussie bij de Reclame Code Commissie.

Het kabinet haalt de komende tijd miljarden euro’s weg bij de zorg. Hierdoor verliezen tienduizenden zorgwerkers hun baan, en vele ouderen, gehandicapten en kwetsbare kinderen hun zorg. Leden van de FNV trekken al geruime tijd aan de bel over zorg die gaat verdwijnen; zorgmedewerkers voeren acties en wijzen de lokale en landelijke politiek op hun verantwoordelijkheid. In de spotjes wekt het ministerie valse verwachtingen dat de zorg beter wordt, en dat er altijd zorg is als dat nodig is. De FNV vindt dat misleidend. Het is belangrijk dat minister Schippers het eerlijke verhaal vertelt.

Lees verder via FNV.

Hoeveel sterren geef jij aan dit stuk?
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Wil jij bijdragen in de kosten die de website met zich meebrengt?
Dat kan via
iDeal of via PayPal!

Tikkie € 5Tikkie € 10, Tikkie € 25, Tikkie € 50

Heeft dit stuk toegevoegde waarde? Deel en vertel het verder!!

Reageer mee...

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close