in ,

Minister Schippers zegt wel onafhankelijk hoor: Ministerie VWS kreeg ook dienstreizen betaald door bedrijfsleven

Ik kom alleen nergens de vraag tegen hoe het is uitgepakt tegenover de van de burgers…….

 

Ambtenaren van het ministerie van (VWS) hebben jarenlang kosten van hun buitenlandse reizen laten betalen door het bedrijfsleven. Dat mocht, indien zij werden uitgenodigd om een rondleiding te houden.

De hoogste ambtenaar Leon van Halder zou bijvoorbeeld in een hotel aan de Côte d'Azur op kosten van het automatiseringsbedrijf Unisys zijn verbleven. De vliegreis was het enige dat betaald werd door het ministerie.

De top van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) lag vorige week ook onder vuur. De dienstreizen van de NZa werden betaald door bedrijven waarop de NZa toezicht hield of opdrachten verstrekte.

Vorige week kwam de top van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) onder vuur te liggen vanwege de buitenlandse reizen die werden betaald door bedrijven waarop de NZa toezicht houdt of die zij opdrachten verstrekt. De raad van bestuur van de NZa trad af vanwege de “discussie” die ontstond over de reizen.

Minister Schippers (, VVD) zei hierop vorige week in de Tweede Kamer:

“Ik ben verantwoordelijk voor de regels die bij VWS [het ministerie van Volksgezondheid, red.] gelden. Bij VWS geldt de regel: als wij deelnemen aan een reis, betalen we zelf.”

Eerder noemde de minister het een ‘gouden regel' om zelf de rekeningen te betalen “want dan zouden wij afhankelijk worden; dat moeten wij niet doen.

De woordvoerder van de minister zegt nu hierover:

“Tot het najaar van 2012 was in het algemeen de lijn dat in zulke gevallen – dus wanneer een VWS'er was uitgenodigd om een inleiding te houden – de deelname- en verblijfskosten voor rekening van de uitnodigende partij konden zijn. Met ingang van het parlementaire jaar in september 2012 hanteert VWS de lijn dat ook in zulke gevallen VWS de deelname- en verblijfskosten voor eigen rekening neemt.”

Eerder dit jaar zei de minister dat het ministerie “sinds 2010” zelf de kosten voor bijeenkomsten met het bedrijfsleven draagt. Het departement voelde zich er volgens de minister “niet prettig” bij dat de de kosten van bijeenkomsten betaalde.

via nu.nl en nrcq.nl

Photo by Imaginary Museum Projects: News Tableaus


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Jaarlijks gaat er 36 miljoen euro van ons belastinggeld naar Spanje voor het wrede stierenvechten

BIZAR: Overheid goocheld en ‘laat zich omkopen’ tegenover de gezondheidszorg van de bugers