in , , ,

Minister Sigrid Kaag probeert fraude met hulpgeld voor Mali te doofpotten

Met hulpgeld voor Mali is gepleegd. Dat bevestigen bronnen in . De Tweede Kamer wil erover debatteren, maar minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) weigert een brief over de kwestie openbaar te maken.

is bezig de hulp aan Mali af te bouwen. Vorig jaar werd ruim 41 miljoen in het land gestoken, dit jaar is er een budget van bijna 37 miljoen euro.

Kamerleden hebben de brief waarin de fraude wordt gemeld, vertrouwelijk kunnen inzien. Over de inhoud ervan mogen zij echter niets zeggen in het openbaar. De is het hier niet mee eens.

Kamerlid Danai van Weerdenburg vraagt al vanaf maart om openbaarmaking, maar zelfs de reden waarom de brief wordt achtergehouden, meldde Kaag slechts in een afgeschermde krabbel. Ook de zegt niet te kunnen plaatsen waarom de brief voorlopig vertrouwelijk moet blijven.

Donderdag kwam de bewindsvrouw van alsnog met een reden: openbaarmaking zou de ’vertrouwelijkheid en effectiviteit van het onderhandelingsproces’ ondermijnen, evenals de ’informatie-uitwisseling in het diplomatieke verkeer’.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

Photo by Ministerie van Buitenlandse Zaken


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nederland geeft voor het eerst 100 miljard euro uit aan zorg

Renovatie Binnenhof nu al een bende door idiote machtsstrijd