in , , , , ,

Minister trekt voorstel in die verzekeraars de medische dossiers liet inzien

Minister Bruins voor Medische Zorg heeft het wetsvoorstel ingetrokken waardoor zorgverzekeraars inzage in medische dossiers konden krijgen om fraude op te sporen. Het voorstel zou ervoor zorgen dat zorgverzekeraars voor inzage geen toestemming aan de patiënt hoefden te vragen.

Morgen zou de Eerste Kamer over het wetsvoorstel debatteren.

De Tweede Kamer was akkoord met het wetsvoorstel, maar de Eerste Kamer was tegen.

Om de Eerste Kamer te overtuigen deed Bruins in april verschillende toezeggingen. Fraude-onderzoekers zouden bij de zorgverzekeraar onafhankelijker van de zorgverzekeraar worden en meer mensen zouden bij het inkijken van hun medisch dossier vooraf worden geïnformeerd.

“Maar de toezeggingen veranderen niets aan het wetsvoorstel zelf. Het medisch beroepsgeheim wordt nog steeds geschonden door geen toestemming aan patiënten te vragen voordat inzage in medische dossiers plaatsvindt”, zo stelt Privacy Barometer.

Alles bij de bron; Security

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl

One Comment

Leave a Reply
  1. Bruins is erg naief. De polis is voorts al gesloopt door de Nza wegens een TV uitzending. Dit fraude-deel komt komt van de vml fraude minister Schippers. Het gaar helemaal niet om fraude – maar om artikel 88 uit de Wet BIG te schrappen -Dit is een drogreden om “Het medisch Beroepsgeheim” de nek om te draaien

Geef een antwoord

Genderwaanzin in Engeland: “Gezin mag drie-jarige geadopteerde jongen van gender laten veranderen”

Bezit van educatieve ‘How-To’ pedofilie handleiding nog steeds legaal in Nederland