in , ,

Minister van Financiën stelt webwinkels ultimatum

De minister geeft de zogenoemde verzendhuizen, zoals postorderbedrijven en webwinkels, nog een jaar om zelf orde op zaken te stellen, anders overweegt hij zelf maatregelen te nemen, schrijft hij vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Hoekstra vindt dat mensen die zich met thuiswinkelen in de schulden steken, beschermd moeten worden. „Vaak gaat om mensen die al problematische schulden hebben”, zegt de minister.

De winkels krijgen nog een jaar de tijd om orde op zaken te stellen, omdat aantal betalingsachterstanden de afgelopen periode wel is teruggedrongen.

„Maar dan moeten er wel echt verbeteringen zijn”, waarschuwt de minister. Hoekstra heeft de bedrijven al langer op de korrel.

Vorig jaar sprak hij van een ’zorgelijke’ situatie, toen bleek dat 34 procent van de mensen die bij thuiswinkelorganisaties een krediet hebben lopen, achterlopen met de betaling daarvan.

Inmiddels hebben de winkels dat weten terug te dringen tot 26 procent: van de ruim 486.000 openstaande kredieten zit op bijna 127.000 een betalingsachterstand, blijkt uit ….

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Iran zet bonus van 80 miljoen dollar op Donald Trump, dreigt met aanval op Witte Huis

‘Nederland laat kans liggen om bewijs tegen IS-gangers te verzamelen’