in , ,

Minister van Financiën: ‘Veel gezinnen zijn een kapotte wasmachine verwijderd van financiële problemen’

Chronomarchie / Pixabay

Een opmerkelijke uitspraak van Wopke Hoekstra (), minister van Financiën, gisteren in zijn H.J. Schoo-lezing. “Veel Nederlandse gezinnen zijn één kapotte wasmachine verwijderd van financiële problemen”, zei hij. Maar, klopt dat eigenlijk wel?

Volgens Hoekstra heeft de middenklasse het zwaar. Maar wie of wat is die middenklasse precies? Hoofdeconoom van het CBS, Peter Hein van Mulligen, kan dat eigenlijk niet precies vaststellen.

“Wij hebben geen definitie van ‘middenklasse’. Maar is een egalitair land: verschillen in inkomens zijn heel klein. Ik dat misschien wel 80 procent van de inkomens zich tot de middenklasse kan rekenen.”

Problemen in elke klasse

Het Nibud, dat adviseert over budgetten en financiën, ziet in allerlei klassen financiële problemen. “Wij zien zeker dat er mensen in de middenklasse zijn die problemen krijgen door zoiets als een kapotte wasmachine, maar we zien het ook bij hoge en lage inkomens”, legt Gabriella Bettonville uit.

“Het hangt er ook vanaf of ze een buffer hebben om dit soort tegenslagen op te vangen. Gelukkig hebben mensen nog heel veel spaargeld, ook in de middenklasse.”

Met dat spaargeld zit het wel …

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Redt de NL regering het nog wel?
1 jaar geleden

Met de burgers zit het wel goed. Burgers improviseren en zorgen op allerlei manieren dat zij overleven. Maar hoe zit het bij de regering en bij de overheid? Heeft de regering ze nog wel allemaal op een rijtje? Weten zij nog wel wat ze aan het doen zijn? Hebben zij voldoende inzicht en overzicht in de toestand waarin NL verkeert ten opzichte van de EU? Hebben zij voldoende inzicht over hoeveel belasting waar naar toe gaat en waarom? HeEbben zij wel de goede mensen in de regering?
Heeft de regering wel voldoende inzicht in krachten achter de schermen die de wereld in een gigantisch gat dreigen te zuigen? Zeg ik teveel als ik stel dat de overheid niet met geld kan omgaan? Zeg ik teveel als de overheid de pharma industrie blind gelooft zonder zelf te onderzoeken en uit te vinden dat de pharma industrie alleen om geld draait en niet om gezondheid? Waaro mloopt NL blind acher de VS aan. Een land dat sinds WWII onafgebroken in oorlog is. Waarom laat NL immigratie van mensen uit Afrika toe van mensen die nooit zullen integreren en die blijven vatshouden aan hun eiogen cultuur en die vijandig zijn ten opzichte van de autotochtone bevolking?

En zo heb ik nog wel vele honderden vragen aan deze regering die ik voor geen cent meer vertrouw en die het contact met de bevolking volkomen is kwijtgeraakt.

Het Westen is feitelijk failliet, een systeemcrisis komt eraan

Onderzoek: Mensen met een lagere emotionele intelligentie hebben meer kans op rechtse opvattingen