Minister van Financiën: ‘Veel gezinnen zijn een kapotte wasmachine verwijderd van financiële problemen’

Chronomarchie / Pixabay

Een opmerkelijke uitspraak van Wopke Hoekstra (), minister van Financiën, gisteren in zijn H.J. Schoo-lezing. “Veel Nederlandse gezinnen zijn één kapotte wasmachine verwijderd van financiële problemen”, zei hij. Maar, klopt dat eigenlijk wel?

Volgens Hoekstra heeft de middenklasse het zwaar. Maar wie of wat is die middenklasse precies? Hoofdeconoom van het CBS, Peter Hein van Mulligen, kan dat eigenlijk niet precies vaststellen.

“Wij hebben geen definitie van ‘middenklasse’. Maar is een egalitair land: verschillen in inkomens zijn heel klein. Ik dat misschien wel 80 procent van de inkomens zich tot de middenklasse kan rekenen.”

Problemen in elke klasse

Het Nibud, dat adviseert over budgetten en financiën, ziet in allerlei klassen financiële problemen. “Wij zien zeker dat er mensen in de middenklasse zijn die problemen krijgen door zoiets als een kapotte wasmachine, maar we zien het ook bij hoge en lage inkomens”, legt Gabriella Bettonville uit.

“Het hangt er ook vanaf of ze een buffer hebben om dit soort tegenslagen op te vangen. Gelukkig hebben mensen nog heel veel spaargeld, ook in de middenklasse.”

Met dat spaargeld zit het wel …

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het Westen is feitelijk failliet, een systeemcrisis komt eraan

Onderzoek: Mensen met een lagere emotionele intelligentie hebben meer kans op rechtse opvattingen