in , , , ,

Minister van Veiligheid & Justitie steunt onwetmatige langere opslag oudere politiegegevens

kalhh / Pixabay

Minister Grapperhaus van en Veiligheid steunt de langere opslag van oudere politiegegevens voor cold case-onderzoeken, ook al horen deze gegevens volgens de politiegegevens (Wpg) te worden vernietigd.

Het gaat dan om oudere politiegegevens die nog niet eerder in het opsporingsonderzoek zelf waren betrokken. Door het vernietigen van deze gegevens, zoals de Wet politiegegevens verplicht, zou mogelijk relevante informatie voor het oplossen van cold cases verloren kunnen gaan, aldus het ministerie van Justitie en Veiligheid.

De korpschef heeft besloten om deze gegevens niet te vernietigen. Volgens hem zijn de huidige bewaartermijnen voor oudere politiegegevens uit de Wpg te kort voor cold case-onderzoeken. Minister Grapperhaus steunt deze aanpak van de korpschef en merkt op dat het beter is om het niet naleven van de wet in dit geval te accepteren.

Het kabinet is van plan om de Wpg aan te passen, om zo een “beter evenwicht” te vinden tussen de taakuitvoering van de en de bescherming van de persoonlijke levenssfeer.

Alles bij de bron; Security

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Deze honderd gegevens worden per leerling verzameld door school en voor de overheid

Sjoemeldividendbelastingpremier Rutte ruikt WOB-verzoek, verwijderd snel het beruchte ‘sms’je van Polman’