in , , , ,

Minister Wopke Hoekstra: financiële afdracht aan EU stijgt met 10 miljard

De Nederlandse geldstroom naar Brussel stijgt met miljarden, als de Europese Commissie haar zin krijgt met haar voorstellen voor de meerjarenbegroting 2021-2027.

Alleen al het schrappen van de korting die Nederland nu nog op zijn bijdrage krijgt, kan uiteindelijk 3 miljard extra betekenen, aldus minister Wopke Hoekstra (Financiën).

De bewindsman sprak in de over de ,,maximale schade” die Nederland zou kunnen lopen door de plannen. De jaarlijkse zogenoemde afdracht aan de stijgt volgens de ,,huidige ingeslagen weg” van ruim 8,5 miljard euro in 2021 tot 10 miljard in 2027.

Daarnaast verliest de Nederlandse regering, als het aan de commissie ligt, haar korting op die bijdrage.

Dat betekent ruim 1,25 miljard euro meer in 2021, oplopend tot 2,5 tot 3 miljard extra in 2027. Hoekstra benadrukte dat de onderhandelingen over de komende nog volop bezig zijn.

De huidige bijdrage is 1 procent van de omvang van de nationale (BNI). Vanwege het vertrek van Groot-Brittannië wil de commissie de afdracht verhogen naar 1,11 procent.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Stop met EU, zelfs de stofzuigerregeltjes gaan fout

Sick: Chinese beveiligingscamera’s herkennen mensen op straat aan hoe ze lopen