in

Mag niet: Ministerie VWS hielp Erasmus Medisch Centrum met 100 miljoen

776634b66bbf7b60ec09913c 640 euro1

Het ministerie van VWS heeft in 2009 extra financiële toezeggingen gedaan aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, zonder de Tweede Kamer daarover in te lichten. De Nederlandse Zorgautoriteit kreeg het verzoek de toezegging uit te voeren, meldt het televisieprogramma Zembla.

Het verzoek van het ministerie aan de NZa is pikant omdat het ministerie zich niet mag bemoeien met beslissingen van de zorgautoriteit. In het rapport van de Commissie-Borstlap, dat de NOS en NRC Handelsblad vandaag openbaar maakten, wordt over een vergelijkbare zaak bij het Rotterdamse Oogziekenhuis gezegd dat “het schuurt langs de randen van wat wettelijk mag” .

Stijgende kosten

Het ministerie zegde 100 miljoen euro extra toe, bedoeld om de stijgende kosten van de verbouwing van het ziekenhuis te betalen. VWS vroeg de NZa verder om een driejarige overgangsregeling voor rente en afschrijvingen te verlengen tot tien jaar. Zembla beschikt over documenten waaruit dat blijkt. De Tweede Kamer is nooit geïnformeerd over deze toezeggingen.

In 2009 bleek dat het budget van de grootscheepse verbouwing van het Erasmus MC fors werd overschreden.

via NOS Nieuws.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
11085050386 4c62949fe1 Timmermans1

Gratis tip: AFWIJZEN!!, Frans Timmermans gaat morgen op sollicitatiegesprek bij Europese commissievoorzitter Juncker

Een keer goed nieuws: Ontroerend! Demente vrouw herkent haar dochter opeens weer