in ,

Misleiding over opdrogen Nederlandse financiering hypotheken

Je krijgt waarvoor je betaalt met sites als Nu.nl, dat wil zeggen waardeloze informatie en gratis misleiding. Neem het bericht ‘Nederlandse financiering hypotheken droogt op', de onzin en misleiding is een werkelijk stuitende belediging voor de lezer.

Er dreigt een tekort te ontstaan aan financiering voor Nederlandse hypotheken. Op termijn moeten daarom buitenlandse partijen worden aangetrokken die willen steken in de Nederlandse huizenmarkt.

Op het moment dat jij je handtekening onder de hypotheekakte zet, en je bank gaat akkoord, dan creëert de bank uit het niets het bedrag dat staat beschreven in de hypotheekakte. Als jij zegt 3 ton, maakt de bank uit het niets 3 ton. Het feit dat jij zegt 3 ton (+rente!) te willen terugbetalen is voldoende onderbouwing om voor de bank om 3 ton mee uit het niets te mogen toveren. Van een tekort en van opdrogen is dus geen sprake, ze creëren het geld voor je hypotheek immers volledig uit het niets.

Meer misleiding over financiering van hypotheken

Veel huizenleningen worden nu nog gefinancierd vanuit Nederland, maar dat gaat volgens Dynamic Credit binnenkort veranderen.

Nogmaals, het is niet dat er een potje geld is ‘waaruit' je hypotheek wordt geleend. Dus ja, als jij een handtekening zet onder een document van een Nederlandse bank, dan wordt dat inderdaad in Nederland uit het niets getoverd onder de noemer ‘financiering'. Ja, daarvoor moet een zeer klein percentage onderpand zijn, maar eerlijk waar, er hoeft echt geen geld uit het buitenland te komen voor jouw hypotheek. Dat is uiteraard misleiding.

ffd24d881e808b0a8741f58191b64ea8Lekker de burger zieken

Nederlandse willen vanwege de nieuwe toezichtsregels hun hypotheekportefeuille niet al te fors laten groeien.

Kijk, dat is een heel ander verhaal. Men wil het risico beperken van slechte banken. U herkent ondertussen het gevaar dat is de ondertussen beruchte ‘non-performing loans' / noodlijdend kredit. Daarom moeten volgens diverse regelgevingen bankiers meer eigen kapitaal aanhouden – zodat de belastingbetaler minder snel en minder volledig de pineut is als het mis gaat. Maar een eis voor meer eigen kapitaal betekent uiteraard minder vrijheid voor bankiers!

Dit eigen kapitaal wordt trouwens de kapitaalbuffer genoemd, en dat is nu zo'n 3% – en dat is slechts in gunstige gevallen. Dus voor een 100.000 hypotheek hoeft een bank maximaal maar 3.000 euro ‘eigen kapitaal' te hebben, en dat wat kwalificeert als ‘eigen kapitaal' is ook nog eens vrij breed gedefinieerd. Overheden hebben in 2007 echter een les geleerd en er zijn namens de burgers harde onderhandelingen geweest met bankiers. Flink tegen de zin van bankiers in, uiteraard, die willen juist méér risico en meer gokken. De 3% wil men nu dus langzaam gaan verhogen naar…. 4%. En daarom spelen de bankiers nu dit spel en daarom is dit leugenachtige bericht nu dus in het nieuws.

Maar daar hebben ze het uiteraard nadrukkelijk niet over. Ze impliceren op alle manieren mogelijk dat het geld dat wordt verstrekt voor je hypotheek ‘ergens' gevonden moet worden. Dat is niet zo, en men zet zich continu in om dat beeld wel in stand te houden. Dat is pure misleiding en bewuste bedrog.

Misleiding, en bedrog? Dan moet de Rabobank erbij zijn!

Onzin over hypotheken in het nieuws? Dan moet Rabobank betrokken zijn. En jawel, de Rabo is weer van de partij:

De Rabobank verkocht eerder dit jaar om die reden een deel van zijn hypotheken voor 1 miljard euro aan verzekeraar Vivat.

Rabobank wilt uiteraard gewoon uw hypotheek doorverkopen voor snelle, kort-cyclische winst. Vermoedelijk om de eigen buffers op te poetsen. Dat is uiteraard het verzilveren van schulden, een heftig fout gegeven. U herkent hierin uiteraard het ontstaan van de problemen in de VS en : het snel doorverkopen van hypotheken was een grote aanleiding van de problemen die vandaag nog steeds onze samenleving verstikken. Maar Rabobank is uiteraard een notoire leugenaar als het gaat over hypotheken, en Nu.nl slikt werkelijk alles als waarheid en verkondigt dit propaganda-bericht uiteraard ongegeneerd. Je krijgt waarlijk waar je voor hebt betaald.

imagesDe markt creëren voor ‘alternatieve' hypotheek-financierders en tussenpersonen

Er zijn wel alternatieve hypotheekfinancierders, zoals Nederlandse pensioenfondsen. De fondsen willen binnen enkele jaren 5 miljard euro investeren.

Kennelijk wil men onze pensioenspaarpot gaan gebruiken om de kapitaalbuffers van bankiers te vergroten en hypotheken op te kopen van bankiers. Uw pensioenspaargeld wordt gebruikt om zo bankiers te voorzien van extra geld. Vindt u dat een prettig idee? Herinnert u zich de hypothekencrisis nog van een paar jaar geleden? Herkent u nog de oneindige lastenverzwaringen en soberheid die Rutte continu voorschotelt? Niet ‘performende' schulden zijn een groot internationaal probleem, waaronder voor een groot deel die hypotheken. Willen we inderdaad onze pensioenen hiermee op spel zetten? Natuurlijk niet.

Hypotheken zijn een verantwoordelijkheid van bankiers, en met normale huizenprijzen, met normale winsten en in een normale economie zonder eindeloze-inflatie kan en ging dat altijd prima. Maar dat is uiteraard niet leuk genoeg! Daarmee verdien je immers geen derde huis, privé-vliegtuigen en autoverzamelingen. En zeker: bankiers kunnen door lage rentepercentages natuurlijk nu niet meer zoveel verdienen als voorheen, de bankiers gaan uw hypotheek (conform het in 2008 hard falende ‘Amerikaanse' model) doorverkopen voor klinkende winst. Winst voor bankiers, schulden voor jou. Herkenbaar?

Maar kennelijk moet nu ook je pensioen er voor opdraaien… Onze NLse pensioenspaarpot is dan ook groot, die is heel groot, die is schokkend groot: de Nederlandse pensioenpot is zelfs 60% van die van heel de EU aan pensioenspaargelden! De onzin in het nieuws over verlagen van pensioenen is dan ook misleiding. Maar goed, het is dus niet gek dat bedrijven als Dynamic Credit hun oog daarop laten vallen en die in het spel willen brengen. Meer geld om mee te spelen! Meer transacties, meer geld om te laten verdwijnen in hun zakken – of waarschijnlijk correcter: de zakken van gelieerde bedrijven.

Marktcreatie voor ‘Dynamic Credit': Bangmakerij

Maar dit soort initiatieven bieden maar gedeeltelijk een oplossing, zegt Dynamic Credit. Het bedrijf verwacht dat er tussen eind 2017 en halverwege 2018 minder geld wordt gestoken in nieuwe Nederlandse huizenleningen.

Herinner: geld wordt uit het niets getoverd, vanwege het feit dat jij toezegt interesse te hebben in een hypotheek. Dus dat ‘steken van geld' is nogal dubieus benoemd – misleiding. Daarnaast heeft het bedrijf ‘Dynamic Credit' een wens, namelijk winst te verkrijgen middels het (door)verkopen van hypotheken. Eén keer raden wie die winst op het (door)verkopen van hypotheken uiteindelijk moet betalen? Niet de bankiers, verzeker ik u.

Banken moeten een pietepeuterig klein beetje (3%!) eigen geld in reserve houden ten opzichte van hun totale schuldenlast om ons te beschermen tegen hun waterhoofd. En dat pietepeuterige kleine potje houden bankiers bewust zo laag mogelijk! Dus wanneer bankiers nu niet voldoende eigen ‘onderpand' hebben voor hun totale schuldenposten, dan is dat een zeer zorgvuldig overwogen keuze. Meer eigen geld is immers financieel onaantrekkelijk en door ‘too big to fail' staat de (en de belastingbetaler) toch al garant. Falen kan voor bankiers niet, dat is fysiek onmogelijk gemaakt, dus waarom zouden ze nog een kapitaalbuffer aanhouden?

682eea88ef620792d45119f7fd67587aHet fenomeen Moral Hazard is sinds 2008 totaal verdwenen uit het bankensysteem, die is volledig geëxternaliseerd naar u – en nu dus ook naar uw pensioenspaargeld. Hee, het spel met de pensioenunie werd uiteraard niet voor niets gespeeld! De risico's en verliezen zijn voor u, de winsten voor hen zelf. Herken de dynamiek.

Angst en bangmakerij als duizenddingendoekje

Zijn collega Bouwe Kuik zegt dat zij nu aan de slag moeten om te voorkomen dat binnen nu en een paar jaar een tekort aan financiering op de hypotheekmarkt ontstaat. De Nederlandse woningmarkt is weer hersteld na het dieptepunt in 2013. De woningprijzen lopen fors op en het aantal verkochte huizen stijgt weer.

En daar is de angst en bangmakerij weer, het duizenddingendoekje van nu – generiek inzetbaar voor elke wens van bankiers en politici. Nu dus angst voor een tekort van iets dat (werkelijk nagenoeg) volledig uit het niets getoverd wordt op basis van uw eigen belofte. En let op: de naleving van uw belofte wordt gehandhaafd met de sterke arm van de overheid. (En sterker dan dat kan niet.) Dus het voorkomen van ‘een tekort aan financiering op de hypotheekmarkt'… Bouwe is dus eigenlijk een beetje aan het jokken. Doe dus met mij mee en roep: ‘I call bull!'

Als het risico te hoog is, moet de hypotheekrente omhoog, komt er geld binnen voor de kapitaalbuffer, etc, etc. Maar dat wil de natuurlijk niet vanwege Zuidelijke staatsschulden – die overigens ook gegenereerd zijn voor snelle winst door bankiers. En dus…

WC-Eend-300x219Wij van WC-eend…

De overheid voor je karretje spannen voor het genereren van klinkklare winst in 5, 4, 3…

Dynamic Credit hoopt dat de Nederlandse overheid helpt bij het zoeken naar nieuw geld uit het buitenland door onafhankelijke en Engelstalige informatie te verstrekken. Volgens een voorlichter van minister Stef Blok (Wonen) wordt hier al aan gewerkt.

Hatsjikidee! Dynamic Credit signaleert een probleem dat er in realiteit niet is: verkoopt een te kort waar geld uit het niets getoverd wordt. Dynamic Credit *hoopt* dat Nederland voor Dynamic Credit een markt gaat creëren waar Dynamic Credit (of hun partners) flink aan kunnen verdienen. Want reken maar dat het (door)verkopen van hypotheken een winstgevend zaakje is. Leer de les van de recente crash! En vervolgens zegt Minister Blok nu ook al toe dat hier aan gewerkt wordt! De minister in dienst van de bankiers? Je zou het haast denken, niet?

Die bankiers zijn een werkelijk ziek volkje, en de overheid participeert uiteraard weer blindelings. Leugens en bedrog overal waar je kijkt, het wordt gehandhaafd op jouw budget.

Lees verder via Bron: Lang Leve Europa!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het is zover: Negatieve rente(boete) voor particuliere spaarders

De waarheid: Heeft Turkije seks met minderjarigen gelegaliseerd?