in

Mister Brexit Boris Johnson afgetreden als Brits minister

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson is maandagmiddag afgetreden. Dat heeft het bureau van premier Theresa Maybekendgemaakt. Zijn vertrek volgt op het eerdere vertrek van David Davis uit het van May. Davis was belast met het brexit-dossier.

May schoof maandag een nieuwe brexitminister naar voren, de 44-jarige ‘brexiteer’ Dominic Raab.

De Britse premier leek vrijdag nog de steun van Jonhson te hebben voor ‘een zachte brexit’. Onderdeel van het plan blijft dat de Britten naar eigen goeddunken zelf hun grenzen beschermen en dat de uit EU-landen tot staan wordt gebracht. Johnson was het voornaamste gezicht van de campagne vóór het Britse vertrek uit de .

Johnson, de voormalige burgemeester van Londen, liet zaterdag enkele getrouwen weten dat hij had besloten aan te blijven om te kunnen doorvechten voor het uittreden uit de EU, op de manier waarvoor hij campagne had gevoerd. De afgetreden minister van Buitenlandse Zaken zal naar verwachting later op de maandag zijn besluit toelichten.

May voert gesprekken met leiders in de Conservatieve Partij om parlementaire steun te verwerven. De aanhangers van een ‘harde brexit’ komen eveneens samen. Zij zijn furieus dat May de steun van Labour-parlementsleden werft om haar plan voor de ,,zachte brexit” door te drukken.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het boek “De schijn-élite van de valse munters” van Martin Bosma gratis downloaden

Is Deutsche Bank de volgende die ten onder zal gaan?