in , , ,

Mobiele data van Britten doorgespeeld naar overheid wegens Corona

Telefoonprovider O2 bevestigt dat de Britse regering hen om hulp gevraagd heeft met het in kaart brengen van mobiele data van Britten, om te bezien of zij zich wel aan de quarantaine maatregelen houden of dat de bevolking massaal de opgelegde maatregelen in de wind slaat.

wil graag weten waar de Engelse bellers zich begeven, hoe laat en waarom, dit om het Wuhan-virus te kunnen tackelen, volgens O2.

In het is “social distancing” van kracht vanwege het -virus.

Het publiek wordt verzocht zich anderhalve meter van elkaar voort te bewegen, maar men geeft slecht gehoor aan dit verzoek.Twee dagen geleden werden alle pubs, restaurants, fitness centra en recreatieruimtes op last van de gesloten.

Ook scholen zijn dicht tot nader order.

Op 19 maart heeft de Britse overheid het toonaangevende belbedrijf O2 gevraagd om mee te werken de regering van belgegevens te voorzien, om op die manier goed in kaart te kunnen brengen of de Britten zich wel houden aan ‘social distancing'.

De overheid wil inzage in de algoritmes van Britten: Gaan zij naar pubs? Verzamelen zij zich in parken of op het strand?

O2 beweert dat zij die informatie wel degelijk zóuden kunnen verstrekken, maar dat zij alleen de gegevens van GROEPEN MENSEN doorgeven aan de regering.

Dus niet de privédata van individuele bellers.

“Wij houden ons keurig aan de GDPR wetgeving (General Data Protection Regulation)”, licht O2 toe.

Lees verder bij de bron: CSTV

Photo by Visual Content


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Duitse viroloog ontdekt een nieuw symptoom van coronavirus

Het sterftecijfer in Nederland en Europa is niet hoger door het coronavirus