in , ,

Moestuintje van Monsanto via Appie Heijn? Worden we om het tuintje geleid?

10235486783 968a3afda1 monsanto e1425812300884

Groot was de schrik toen ik vandaag op Facebook ergens las dat de zaden die geleverd worden in de moestuinpakketten wellicht van Monsanto afkomen. Zelfs op de website van de Viva wordt er over gediscussieerd! O jee, wat nu? Als dit zo is, zijn het niet alleen de zaden die gemanipuleerd zijn. Ik voel me nu ook danig gemanipuleerd om gemanipuleerde groente voorgeschoteld te krijgen die ik eigenlijk helemaal niet wil. En erger maakt het feit dat wanneer de export-sancties naar Rusland worden opgeheven ik groente lever welke door Monsanto bewerkt is. Dit kan de handelsbetrekkingen tussen Rusland en Nederland op scherp zetten met alle gevolgen van dien.

WTF, zou je zeggen toch? En wat denkt u als ik m’n oogst kan gaan terugleveren aan Albert Heijn? Dan kopen klanten zonder het te weten Monsanto-groenten. Dat maakt mij medeplichtig!

U begrijpt dat mijn uitzinnige blijdschap en geluk is omgeslagen in verwarring, angst en depressie. Mijn hele toekomst als paprika-boer zie ik hiermee in duigen vallen. De vraag is: wat te doen met de reeds draaiende paprika kwekerij? Dat kan natuurlijk niet zomaar geruimd worden want dit valt wellicht onder zwaar chemisch afval. Ik ben radeloos, ik weet het niet meer en moet hier heel diep over gaan nadenken….

Lees verder via ddww.info.

De Monsanto methode

Wereldwijd proberen grote zaadbedrijven de macht over onze groente te krijgen. Zo zegt Monsanto, een Amerikaanse multinational, dat ze een broccoli hebben uitgevonden die makkelijker te oogsten is. Monsanto, producent van bestrijdingsmiddelen, genetisch gemodificeerde gewassen en ‘s werelds grootste zaadbedrijf wil de rechten van deze broccoli exclusief claimen, oftewel patenteren. Deze methode is omstreden, wetenschappers en politici maken zich zorgen. Wat betekent het voor onze voedselzekerheid als multinationals de baas worden over onze groente? Zembla onderzoekt de Monsanto methode.

Bekijk hier de uitzending ZEMBLA: De Monsanto methode kijk je op NPO.nl.

 

ZEMBLA INTERNATIONAAL zendt een reportage uit van veelvuldig onderscheiden Franse journalist Paul Moreira. De Franse onderzoeksjournalist volgt het spoor van de bedrijven die handelen in genetisch gemanipuleerde gewassen en de bijbehorende bestrijdingsmiddelen.

Ziek van landbouwgif

Moreira begint in Argentinië. Argentinië is de afgelopen 15 jaar een van de grootste exportlanden geworden van genetisch gemanipuleerde soja. De gen-soja heeft de Argentijnse economie uit het slop getrokken. Maar in de arme landbouw- gebieden denkt de bevolking dat ze ziek wordt van het landbouwgif dat hierbij gebruikt wordt.

Bezorgde bewoners

Moreira bezoekt de landbouwgebieden in Argentinië en spreekt met bezorgde bewoners, zorgmedewerkers en artsen. Hoofdverpleegkundige M. Gutman van een gehandicapteninstelling uit Saenz Pena.: ‘Geen enkel kind hier kan lopen. De meeste patiënten komen van het platteland, uit de provincie. Ze zijn allemaal blootgesteld aan landbouwgif.’

Combinaties van chemicaliën

Topambtenaar A. Mentaberry, van het Argentijnse ministerie van Wetenschap bevestigt dat er gezondheidsproblemen zijn in de gen-tech gebieden: ‘Er is een duidelijk verband met de opmars van de landbouw. Wat er gebeurt, kan te maken hebben met pesticiden. We weten niet hoe ze het toepassen. Ze zijn niet voorzichtig genoeg, want de mensen worden eraan blootgesteld. En we weten niet welke combinaties van chemicaliën ze gebruiken.”

Bekijk hier de uitzending ZEMBLA – De gen-tech lobby.

Photo by Stephen D. Melkisethian cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
24708851 8c34909525 propaganda

Duitsland: NAVO-chef verspreidt propaganda

10169010173 d60b6a0ce4 bezuinigingen e1425812574919

Zorg, de onzin en werking van de bezuinigingen