in

“Mogelijk TWEE grote planeten voorbij Pluto”

Enige tijd geleden hebben een aantal Spaanse sterrenkundigen beweerd bewijs te hebben gevonden voor het bestaan van een grote voorbij Pluto. De hele hype rondom die ‘ontdekking' is dan ook niet helemaal terecht geweest. Maar dingen staan op het punt om gekker te worden: een ander team heeft aanwijzingen gevonden voor nóg een grote planeet voorbij Pluto!

Toen de kandidaat-dwergplaneet 2012 VP113 ontdekt werd, bleek deze te behoren tot een groep van merkwaardige objecten voorbij Pluto. Deze objecten hebben namelijk uitgelijnde omloopbanen, een aanwijzing dat een verder gelegen planeet aan de objecten moet trekken. Maar bedenkt wel: de planeet is nog niet waargenomen, nog niet ontdekt en zou eventueel ook niet kunnen bestaan.

Goed, nu hebben een stel astronomen van de Universiteit van Madrid nogmaals gekeken naar deze verre objecten. Hierbij is de bizarre uitlijning van hun omloopbanen bevestigd en is de kans op het bestaan van Planet X dus groter geworden. Maar ze vonden ook iets anders: een deel van de objecten bevonden zich in een opvallende baanresonantie. De objecten zijn te licht om deze zelf te veroorzaken, dus moet een verder gelegen massief object de ‘boosdoener' zijn.

Lees verder via Astroblogs.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Microsoft ontwerpt sneller zelflerend computernetwerk

Nigel Farage over Juncker als Commissievoorzitter en de schijn democratie