in

Monsanto en DuPont nemen graanschuur van Europa in bezit

Christine Lagarde van het IMF maant Kiev om ‘hervormingen’ door te voeren. Dat betekent dat het land waardevol bezit moet verpatsen aan Westerse private partijen, anders kan het de toegezegde lening van 17 miljard dollar vergeten. Feitelijk is het IMF Oekraine aan het afpersen, een bekende praktijk voor dit instituut: het IMF is het incassobureau van de Centrale Banken.

In het Oosten van Oekraïne zitten enorme voorraden schaliegas in de grond, waar Europese en Amerikaanse energiebedrijven zeer geïnteresseerd in zijn. De locale bevolking wil de fracking niet. Zij vrezen voor de destructie van hun grond en hun watervoorziening. Het Oekraïense leger is er nu op af gestuurd om de schaliegasbelangen van de Westerse multinationals veilig te stellen. In West-Oekraïne is ook het een en ander te privatiseren. Hier ligt veel vruchtbare landbouwgrond waar landbouwbedrijven als Monsanto likkebaardend naar kijken.

In een recent artikel van William Engdahl, auteur van A Century of War: Anglo-American Oil Politics and the  ( Een Eeuw van Oorlog: Anglo-Amerikaanse Olie Politiek en de Nieuwe Wereld Orde) (2012) en Seeds of Destruction, The Hidden Agenda of Genetic Manipulation (Zaden van Verwoesting, de Verborgen Agenda van Genetische ) (2007), is te lezen hoe Washington, de EU en het IMF de landbouw in Oekraïne willen annexeren.

Monsanto, DuPont c.s. staan klaar om de ‘graanschuur van Europa’ over te nemen met hun genetisch gemanipuleerde gewassen. Naast TTIP is dit ook een grote bedreiging voor de Europese landbouw, want als de transgene graanteelt van Monsanto in een gebied eenmaal is begonnen, zal dit alle andere vormen van landbouw langzamerhand verdringen.

William Engdahl:“Naast de bewuste etnische zuivering van de Russisch-sprekende burgers van de Donbass door de psychopaten in Kiev, dwingen de brutale dictaten van het -door de geleide- IMF een van ‘s werelds meest waardevolle landbouw regio’s in de handen van Monsanto en de Westerse agri-.

Het is nuttig om ons te herinneren dat de ogenschijnlijke trigger voor de maandenlange Maidan-plein protesten van de oppositie tegen de regering Janoekovitsj, die begonnen in november 2013 het besluit van Janoekovitsj was om een associatieovereenkomst met de EU af te wijzen. De EU-overeenkomst was gebonden aan een lening van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) à $17.000.000.000. In plaats van de EU/IMF deal, koos Janoekovitsj voor een Russische steunpakket ter waarde $15.000.000.000 plus een korting van 33% op Russisch en het Oekraïense lidmaatschap van de opkomende Euraziatische Economische Unie met Rusland, Kazachstan en Wit-Rusland.

De inzet voor Oekraïne was echter veel hoger dan een paar miljard dollar verschil. De details van de IMF-lening (de zogenaamde “conditionaliteit”) zijn van vitaal belang om te begrijpen waarom Janoekovitsj terecht ‘nee’ zei. Toen de, naar verluid door de NAVO-opgeleide, sluipschutters het vuur openden op de vreedzame demonstranten op het Maidan-plein, en velen gedood werden, leidde de daaropvolgende paniek tot de vlucht van Janoekovitsj en de installatie van een VS en IMF-vriendelijke regering.

De belangrijkste focus van het IMF ligt op het ‘openstellen’ van de Oekraïense landbouwrijkdom voor overname door de Amerikaanse en Europese agri-industriereuzen Monsanto en DuPont, ‘s werelds grootste leveranciers van GGO-zaden.

Wat vrijwel geheel uit de Europese en Westerse media is gebleven, is een clausule in de voorwaarden van de overeenkomst tussen de EU en Oekraïne. Artikel 404 van de EU-overeenkomst heeft betrekking op de landbouw. Het bevat een clausule die over het algemeen onopgemerkt is gebleven: hier staat onder andere dat beide partijen samen zullen werken om het gebruik van biotechnologie uit te breiden.

ARTIKEL 404: De samenwerking tussen de partijen op het gebied van landbouw en plattelandsontwikkeling heeft betrekking op onder meer de volgende gebieden: … –
(C) het bevorderen van moderne en duurzame landbouw, met respect voor het milieu en het welzijn van dieren, met inbegrip van de uitbreiding van het gebruik van organische productiemethoden en het gebruik van biotechnologie, onder meer door de implementatie van best practices op deze gebieden.”

via Lang Leve Europa!.

Foto via Kevin Vanden


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Slim’ huis kan ook te veel weten

Spaargeld brengt niks meer op: ‘Laat uw geld maar rollen’