in , ,

Monte Paschi slechts topje van financiële ijsberg in Italië

De schat dat de noodlijdende Italiaanse bank Banca Monte dei Paschi di Siena SpA naar schatting 8,8 miljard nodig heeft om de balansen op orde te krijgen.

Deze 8,8 miljard Euro is een behoorlijk bedrag voor de Italiaanse regering indien deze als enige geld hierin zal pompen. Hierbij in gedachten houdende dat ook andere Italiaanse banken in slechte papieren zitten waardoor dit mogelijks slechts het begin van de financiële hulp zal inluiden.

De berekening om aan dit bedrag om te komen is gebaseerd om recentste stresstesten het afgelopen jaar waarbij de bank onder meer in het vizier kwam wegens onvoldoende kapitaalgaranties.

De Italiaanse regering verkreeg officieel deze melding van de ECB waarbij tevens werd aangehaald dat de situatie blijft verslechteren en ingrijpen noodzakelijk is.

Onder meer de zogenaamde Tier 2 vereisten worden op dit moment niet gehaald.

Afgelopen vrijdag liet de Italiaanse nog weten dat het niet minder dan 20 miljard Euro zal investeren in zowel de Monte Pashi als andere Italiaanse banken om deze te redden van het faillissement. Dit na een poging om 5 miljard Euro op te halen bij private investeerders wat helaas op een mislukking uitdraaide.

De Monte Paschi is in slechts het topje van de financiële ijsberg op dit moment. Het land kampt naast een wankele financiële sector met grote interne tegenstelling, corruptie en een ontoereikende competitiviteit ten opzichte van andere Europese landen.

Samen met is Italië is één van de grootste probleemkinderen geworden binnen de Eurozone waarbij de steun steeds meer verder afbrokkelt vanuit Europa’s grootste economie Duitsland. Zonder steun vanuit de ECB en in het bijzonder Duitsland kan Italië er niet in slagen structurele hervormingen door te voeren. Noodzakelijk en dringende hervormingen aangezien het land niet enkel de eigen economie laat afbrokkelen maar ook de Eurozone dreigt mee te slepen hierin.

2017 belooft voor Europa dan ook bijzonder grimmig jaar te worden. De verdere ontwikkelingen binnen het Brexit-debacle maar ook de in Duitsland en Frankrijk komen eraan.

Scenario’s waarin een harde lijn het zal winnen zijn niet meer uit de lucht gegrepen maar zouden wel eens bittere realiteit kunnen worden. Dit in tegenstelling tot de Amerikaanse economie waarbij meer en meer analisten uitgaan van een nieuwe economische boom onder Trump.

Lees verder via de Bron: Time2Wakeup!

Photo by diego.russo cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Amerika beïnvloedde tussen 1946 en 2000 tot 81 (!) keer toe buitenlandse presidentsverkiezingen

Steeds meer aanwijzingen dat Duitse overheid voorkennis had over aanslag op kerstmarkt Berlijn