in

Mooi: Shell stopt met olieboringen op Noordpool

Mede vanwege tegenvallende resultaten tijdens proefboringen stopt Shell voorlopig met de zoektocht naar olie in .

Al vanaf het moment dat Shell het idee opperde om naar olie te gaan boren op Alaska, was er sprake van groot verzet. Het gebied – met daarin soorten die alleen hier voorkomen – zou veel te kwetsbaar zijn. Bovendien zou een eventuele olieramp in dit gebied kunnen uitdraaien op een ramp met hoofdletters: onder meer harde wind en ijs maken het lastig om een olievlek te bedwingen en op te ruimen. Door de kou breekt de olie tevens lastig af. En zelfs als er geen druppel olie weglekt, vormt het werk van de oliemaatschappijen een risico, zo stellen milieuorganisaties. Zo zouden de harde geluiden bijvoorbeeld de walvissen verstoren.

Al die tegenargumenten konden de oliemaatschappijen echter niet tegenhouden. Maar één van die oliemaatschappijen is nu – letterlijk – van een koude kermis thuisgekomen. Proefboringen leverden weinig resultaat op en boren in dit onherbergzame gebied blijkt schreeuwend duur te zijn. Vooralsnog wegen de opbrengsten niet echt op tegen de kosten en moeite en dus wordt er voor nu gestopt met boren.

Milieuorganisaties zijn vanzelfsprekend enthousiast over het besluit van Shell. Mede doordat olie en gas in het noordpoolgebied nu blijft waar het is en dus ook geen bijdrage kan leveren aan de opwarming van de aarde.

Lees verder bij de Bron: Earth Matters

Photo by Backbone Campaign


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zeker 76 zwakbegaafden terwijl ze in een inrichting zaten geronseld voor prostitutie

Ongelofelijk: Fiscus en politie maken 3 miljard kentekenfoto’s per jaar