in

Motie van afkeuring tegen minister Ollongren in Eerste Kamer

Gisteren is in de Nederlandse Eerste Kamer een motie van afkeuring aangenomen tegen minister Ollongren van Binnenlandse Zaken. De motie werd door de oppositiepartijen ingediend, omdat de minister blijft weigeren om de per 1 juli te bevriezen.

Het is ongewoon dat de Eerste Kamer dit zware middel gebruikt. Het is het zoveelste incident met deze minister, die een half jaar ziek thuiszat en daarvoor verbaasde met Russische samenzweringstheorieën, beleid voor censuur en het afschaffen van raadgevend referendum.

De meerderheid van de leden van de Eerste Kamer willen dat de gebruikelijke huurverhoging op 1 juli dit jaar niet doorgaat vanwege de . Twee keer eerder is op dit punt al een motie aangenomen.

Minister Ollongren blijft echter halsstarrig bij haar standpunt dat een algemene huurbevriezing niet nodig is. Haar keuze komt erop neer dat verhuurders alleen huurders te hulp schieten die echt in financiële problemen terechtkomen.

Een motie van afkeuring veroordeelt beleid van een bewindspersoon (of van het ). De ernst van de verwoorde kritiek kan reden zijn voor ontslagaanvraag.

Bron: Parlement.com

De motie kwam er op  …..

Lees verder bij de bron: ReactNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

IMF: economische klap Nederland pakt zwaarder uit

‘Zuigelingensterfte historisch omlaag gekelderd nu er door Corona minder gevaccineerd is’