in , , ,

Motie van wantrouwen tegen Europese Commissie ingediend

De moet naar huis. Althans, als het ligt aan de indieners van een motie van wantrouwen tegen het dagelijks bestuur van de .

Brussel heeft verzaakt en komt wettelijke verplichtingen om de volksgezondheid, milieu en dieren te beschermen tegen hormoonverstorende stoffen niet na, menen de indieners, onder wie de Partij voor de Dieren. De Europese Commissie werd hierover al berispt door het Europees Hof van Justitie.

Donderdag bleek dat voldoende Europarlementariërs het idee van de motie steunen. Er waren minimaal 76 handtekeningen nodig.Een datum waarop het voltallige zich uitspreekt over de motie is er nog niet. Waarschijnlijk vindt het debat hierover eind mei plaats in Brussel en wordt in juni gestemd in Straatsburg.

Wil de motie het halen dan moet twee derde van de uitgebrachte stemmen voor de motie zijn. Bovendien moet dit meer zijn dan de helft van de 751 zetels in het EP.

Lees verder via de Bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

BREXIT THE MOVIE FULL FILM

Gefeliciteerd Europeaan: Raketschild Europa nu actief