in

Na Denemarken gaat nu ook Zwitserland de bezittingen van vluchtelingen afpakken

Ook Zwitserland pakt nu bezittingen vluchtelingen af. Plus: ze moeten 10 jaar lang 10% van wat ze verdienen afgeven. Goed idee?

Na Denemarken wordt Zwitserland het tweede Europese land waar vluchtelingen en asielzoekers waardevolle spullen en geld moeten afgeven als ze willen worden toegelaten. Wie asiel verleend krijgt in Zwitserland moet bovendien 10% van zijn loon (als hij of zij werkt) of uitkering afgeven, bovenop de gebruikelijke belastingen en lasten. Tien jaar lang, of, tot een bedrag van 15.000 Zwitserse frank (13.700 euro) wordt bereikt.
Vluchtelingen die Zwitserland binnen willen, mogen nog maximaal voor 1.000 Zwitserse frank (900 euro) aan bezittingen en cash en goederen hebben: de rest moeten ze afgeven. De opbrengst van die inbeslagnames dienen om voor de opvang van vluchtelingen en asielzoekers te betalen.De vluchtelingen krijgen een ontvangstbewijs van de migratiedienst SEM. Als ze binnen de zeven maanden vrijwillig Zwitserland verlaten, krijgen ze alles wat in beslag werd genomen terug. Anders wordt het geconfisqueerd. De opbrengst wordt gebruik om “de kosten van de administratie verbonden aan asielzoekers en hun kost aan de sociale zekerheid” op te vangen.Wie asiel verleend krijgt in Zwitserland moet bovendien 10% van zijn loon (als hij of zij werkt) of uitkering afgeven. Tien jaar lang, of, tot een bedrag van 15.000 Zwitserse frank (13.700 euro) wordt bereikt.

10% afgeven

In Denemarken is een gelijkwaardige wet in de maak. Vluchtelingen die Denemarken willen binnenkomen, zullen hun juwelen en andere waardevolle spullen die ze bij zich hebben moeten afgeven aan de grens, als de regering haar zin krijgt.

Ze zouden maximum 300 euro aan cash mogen houden. Trouwringen, smartphones en gsm’s, laptops, de kleren aan hun lijf en in hun koffers plus “persoonlijke bezittingen die geen geldwaarde hebben” (foto-albums etc) mogen de vluchtelingen ook houden. Hoewel: een aantal parlementsleden hebben al geopperd dat trouwringen met diamanten vanaf een bepaald karaat ook ingeleverd zouden moeten worden.

Onder hen Martin Henriksen van de Deense Volkspartij (DF), ondertussen de tweede partij in Denemarken en zelfs de grootste bij de Europese van vorig jaar. De DF drukt zwaar z’n stempel op de Deense regering tegenwoordig. Hij noemde op de Deense televisie het voorstel “gewoon fair”.

“Nazi-praktijken”

Het geld dat het in beslag nemen van de bezittingen opbrengt, zou gebruikt worden om de kosten van hun opvang te verlichten. Het voorstel zou gesteund worden door alle huidige coalitiepartners volgens Deense kranten. Tegenstanders hebben het voorstel al vergeleken met “wat de nazi’s deden”.

Ze wijzen erop dat de nazi’s ook de goederen van in beslag namen. Maar Naser Khader, zelf van Syrische afkomst en parlementslid voor de Deense Conservatieve Partij zei bijvoorbeeld dat het “unacceptable for Danish taxpayers is to pay for asylum seekers who brought wealth with them”.

Lees verder bij de Bron: Stop de bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We gaan weer een bankencrisis meemaken in 2016

Dreiging verdwijnen van contant geld naar alarmfase 2