in , ,

Na eerst velen tot ZZP-er gedwongen te hebben: Zelfstandigenaftrek aan een zijden draadje

ZZP = Zelfstandige Zonder Poen

De berekening zoals hier staat klopt ook niet, van elke aftrek gaat er 0,80 euro terug naar de staat.


De zelfstandigenaftrek staat op de tocht. De tendens in Den Haag lijkt te zijn om de flexibilisering op de arbeidsmarkt weer verder terug te dringen, zegt Johan Leupen van het Financieele Dagblad. “Minister Asscher heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij de flexibliisering in weer wat terug wil dringen.”

En daarbij is het afschaffen van dit fiscale voordeel een serieuze optie. Ook de startersaftrek en de MKB-winstvrijstelling staan ter discussie. Op 1 december komt het kabinet met de eerste beleidsvoorstellen naar buiten, blijkt uit onderzoeksstukken die in handen zijn van het Financieele Dagblad. “De kosten rijzen de pan uit; de regeling kostte de in 2001 nog 800 miljoen en inmiddels is dat 1,7 miljard”, zegt FD-journalist Johan Leupen. “Het is echt zeldzaam dat een regeling zo explodeert in kosten en de heeft er een administratieve chaos aan.”

Dat zou geen probleem hoeven te zijn, ware het niet dat mogelijk veel mensen volgens het kabinet oneigenlijk gebruik maken van de regeling. Een bittere pil voor de zzp'ers die terecht een beroep doen op de regeling.

Lees verder via BNR Nieuwsradio.

 

Foto via Jos van Zetten


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Niet schromen met meer dwang en drang in jeugdhulp

Landen in EU zijn failliet, verzinnen nu allerlei belastingen: Duitsers willen nu luchttol