in ,

Na Facebook nu ook data van 500 miljoen LinkedIn-gebruikers te koop

text on black background

Na de van meer dan 500 miljoen Facebook-gebruikers die dit weekend online verscheen, is er ook eentje gevonden met 500 miljoen -gebruikers. Dat meldt de site CyberNews.

Waarschuwingen voor de gebruikers in kwestie zijn dan ook gelijkaardig: wees alert op phishing-aanvallen.

Het gaat om een grote hoeveelheid gegevens van LinkedIn-accounts, waaronder mailadressen, telefoonnummers, links naar andere en – typisch voor LinkedIn – professionele gegevens. Er zouden geen creditcardinformatie of andere meer administratieve en financiële gegevens bij zitten.

Het bestand werd gevonden op een hackersforum, waar het te koop is aangeboden. De aanbieders zeggen dat het gegevens van 500 miljoen gebruikers bevat. Als ‘sample’ heeft de groep erachter 2 miljoen van deze gegevens gelekt…

…de aanbieders zeggen dat het om geschraapte data gaat. Daarbij wordt er niet zozeer ingebroken op een server, maar maken de aanvallers gebruik van ingebouwde (zeer onveilige) tools van de dienst om informatie te verzamelen en samen te brengen.

Dat is ook hoe het bestand van gelekte -gegevens is samengesteld. En een bestand als dit brengt ongeveer dezelfde gevaren met zich mee als de eerder gelekte gegevens van Facebook.

Lees verder bij de bron: Privacynieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ziedaar de testsamenleving: je moet gaan bewijzen dat je ‘gezond’ bent

Editorial Road Trip Target  - ooceey / Pixabay

Google installeert nieuwe spyware in Chrome – om gedrag te monitoren