in , , , ,

Na Griekenland wil ook Polen honderden miljarden van Duitsland hebben voor WWII-reparaties

pasja1000 / Pixabay

Berlijn kiest ervoor om de vraag naar miljarden dollars aan herstelbetalingen te negeren totdat de erfenis van de brutale nazi-bezetting van Polen uit het geheugen verdwijnt, dit zei een hooggeplaatst lid van de regeringspartijen in Polen.

Naar schatting zes miljoen Polen, waaronder drie miljoen Poolse Joden, werden gedood tijdens de oorlog en Warschau werd met de grond gelijk gemaakt na een opstand van 1944 waarbij ongeveer 200.000 burgers stierven.

Duitsland, een van de grootste handelspartners van Polen en een lid van de Europese Unie en de NAVO, zegt dat alle financiële claims in verband met de Tweede zijn opgelost.

Arkadiusz Mularczyk, die een team leidt in het Poolse parlement dat mogelijke herstelbetalingen beoordeelt, betwist de claim dat aan alle eisen voor herstelbetalingen is voldaan. Hij vertelde het persbureau van Reuters dat zijn commissie op 1 september 2019, de 80ste verjaardag van de invasie van Hitler, een claim indienen waarin terugbetaling van maximaal $ 850 miljard wordt geëist.

“Polen verloor niet alleen miljoenen van zijn burgers, maar het werd ook op een ongewoon brute manier vernietigd”, vertelde Mularczyk aan Reuters in een interview.

“Veel (slachtoffers) zijn nog steeds in leven en voelen zich diep onrecht aangedaan.”

Mularczyk heeft eerder in de Poolse pers gesuggereerd dat Brussel het geschikte forum zou zijn “waar de kwestie kan en moet worden geïnternationaliseerd.”

Lees verder bij de bron: breitbart.com

Popcorn en chips: Griekenland escaleert eisen voor WWII-reparaties vanuit Duitsland


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

NASA debunkt “per ongeluk” de mondiale opwarming/klimaatverandering

Docu: The Veto, media-propagandaoorlog om en in Syrië blootgelegd