in , ,

Na NL op stelten te hebben gezet: Nederlandse ebola-artsen willen terug naar Sierra Leone

De Nederlandse -artsen Erdi Huizenga (39) en Nick Zwinkels (31) willen verder met het bestrijden van de in Sierra Leone.

Half september kwamen de twee artsen vanuit Sierra Leone terug naar , omdat het vermoeden bestond dat ze tijdens hun werk ter plaatse ebola hebben opgelopen.

Drie patiënten werden begin september met verschillende ziekteverschijnselen opgenomen in het Lion Heart Medical Centre in Yele waar Huizenga en Zwinkels de leiding hebben. Ze knapten niet op zoals verwacht en vertoonden nieuwe symptomen. Daarom werken ze geïsoleerd.

Achteraf bleek uit een test dat ze ebola hadden. Het contact met mede-collega's had toen echter al plaatsgevonden. Twee stafleden van het zijn inmiddels overleden. In een telefonisch interview met NU.nl bespreekt bespreekt Huizenga de situatie vanaf haar geheime locatie in Nederland.

Lees verder via nu.nl.

 

Foto via EU Humanitarian Aid and Civil Protection


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dat was te verwachten: Bedrijfsleven worstelt met verplichte inzet werklozen

Corruptiespel rond wapens, auto’s, alcoholtesters, communicatieapparatuur voor Nederlandse politie