in

Na Oxfam en Artsen zonder Grenzen: International Rescue Committee bevestigd drie gevallen van misbruik

Ongelooflijk – het misbruik door hulporganisaties van mensen die bescherming nodig hebben: na en heeft ook de International Rescue Committee (IRC) seksuele overvallen toegegeven.

Na Oxfam en Artsen zonder Grenzen heeft ook de International Rescue Committee (IRC) gevallen van seksuele overvallen toegegeven.

Er zou sprake zijn van drie gevallen van seksueel misbruik in de Democratische Republiek Kongo, deelde de woordvoerster van IRC, Lucy Keating, woensdag mee. De organisatie zou de ingeschakeld en de schuldigen ontslagen hebben. Ook zouden de donateurs op de hoogte zijn gesteld.

De Britse krant “The Sun” had daarvoor gemeld dat er beschuldigingen van bedrog en seksuele intimidatie in de Democratische Republiek Kongo tegen de organisatie zouden zijn geuit. Een interne ethische commissie zou daarop naar zijn vertrokken om de beschuldigingen te onderzoeken.

Keating verklaarde dat de drie gevallen van seksueel misbruik toegeschreven zouden moeten worden aan een andere , die met de IRC zou samenwerken. Vier andere beschuldigingen van seksueel misbruik tegen eigen medewerkers zouden na onderzoek “ongegrond” zijn gebleken. Bij andere beschuldigingen zou het echter gegaan zijn om kwesties betreffende de financiële integriteit.

De International Rescue Committee wordt door de voormalige Britse minister van Buitenlandse Zaken David Miliband (Labour Party) geleid, heeft zijn zetel echter in New York. De hulporganisatie financiert en organiseert projecten ten gunste van vluchtelingen in het Midden-Oosten, in Turkije en in Griekenland, ondersteunt echter ook projecten in Afrikaanse landen. De IRC werd in 1933 opgericht door Albert Einstein ter ondersteuning van Duitse vluchtelingen voor het naziregime.

De organisatie Artsen zonder Grenzen had woensdag meegedeeld dat er bij haar in het afgelopen jaar 24 bevestigde gevallen van seksuele intimidatie of seksueel misbruik zouden zijn geweest. Daarom zouden 19 medewerkers zijn ontslagen.

De internationaal actieve ontwikkelingsorganisatie Oxfam, met zetel in Groot-Brittannië, wordt al dagenlang door een schandaal rondom seks-orgiën met prostituees in Haïti en Tsjaad geteisterd. Bovendien zouden er gevallen van verkrachting en poging tot verkrachting in Zuid-Soedan zijn geweest.

Bron:
www.epochtimes.de

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuwe donorwet verhoogt balanswaarde burgers BV Nederland

Verfrissend: Juncker wil meer Europa en… meer geld voor Europa