in , , ,

Naast het dubbel betalen: ‘Staat kocht meubels van Oranjes die al staatseigendom waren’

Naast het dubbel betalen voor het onderhoud van de paleizen, nam de Nederlandse overheid ook honderden – zeer kostbare – meubelstukken over van de Oranjes die al staatseigendom waren, schrijft het NRC.

Het is niet duidelijk welk bedrag de staat voor de collectie ‘dubbel’ heeft betaald.

De gehele inboedel van paleis Het Loo werd voor 20 miljoen gulden overgekocht. Echter waren zo’n driehonderd meubelstukken al in handen van de overheid, omdat ze tussen 1806 en 1810 op staatskosten waren besteld.

Lodewijk Napoleon, de broer van Napoleon Bonaparte, zou het gros van het meubilair naar Nederland hebben gehaald. Een klein deel komt van de ha

Dit gebeurde na uitvoerig overleg tussen de overheid en het hof, om tot een “zo duidelijk en eenvoudig mogelijke” oplossing te komen, aangezien de staat al enige tijd de paleisinventarissen wilde overkopen.

Lees verder bij de bron: NU.nl

Photo by Nationaal Archief

Hoeveel sterren geef jij?
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Steun mij, zodat u op de hoogte blijft!

Tikkie | iDeal | PayPal

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. Laten we dit koningshuis gewoon afschaffen. De huidige familie heeft niets meer met de oorspronkelijke Oranjes te maken. Het is gewoon een duur betaalde poppenkast met criminelen ….. Met gemak kun je een boek vullen met de vreemde praktijken van de familie waarbij meerdere verslagen van slachtoffers zo weerzinwekkend zijn dat burgers het niet willen geloven …

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Komt er een bankrun als rente negatief wordt?

Politie Amsterdam geeft toe: mes op zak wordt nieuwe normaal