in , ,

Nabestaanden MH17: waarom na vliegramp geen diplomaten uitgezet?

De nabestaanden van de slachtoffers van vlucht MH17 vragen zich af waarom Nederland na de vergiftiging van twee personen in Groot-Brittannië, Russische diplomaten uitzet, terwijl er niets gebeurde na de vliegramp waarbij 298 inzittenden omkwamen. Bij beide incidenten lijkt immers betrokken. Dat zegt Piet Ploeg van de Stichting Vliegramp MH17 tegen RTL Nieuws.

De stichting plaatste vanavond een tweet met die vraag.

De afgelopen tijd zetten veel landen Russische diplomaten uit, naar aanleiding van de vergiftiging van de voormalige Russische dubbelspion Sergej en zijn dochter Joelia in Groot-Brittannië. Engeland zette als reactie daarop diplomaten uit, vandaag volgden de en ook Nederland.

“Kan iemand ons uitleggen waarom nu wel diplomaten worden uitgezet na de moord op twee Russen, terwijl na de moord op 298 onschuldige burgers niemand wordt uitgezet. Leg dat eens uit. Want wij vinden dat moeilijk te begrijpen. Iedereen die ons dat kan uitleggen, is welkom”, zegt Ploeg.

Russische betrokkenheid

Ploeg onderstreept dat het onderzoeksteam naar de ramp, het JIT, aantoonde dat de waarmee het toestel van Malaysia Airlines-vlucht op 17 juli 2014 werd neergehaald, afkomstig was uit Rusland. “Dus er lijkt Russische betrokkenheid.”

Bij de vergiftiging is die volgens Ploeg nog niet aangetoond. “Er is geen geweest. Niets.”

Reactie Rutte

Premier Mark Rutte vindt dat de vergelijking niet opgaat. Nederland moet zich in de MH17-kwestie neutraal opstellen, omdat anders het onderzoek naar de vliegramp in diskrediet wordt gebracht, houdt hij vol.

“Als wij zouden vingerwijzen naar één land, dan neemt de kans af dat we de daders ooit voor het gerecht krijgen”, stelt Rutte. “Als het Openbaar Ministerie zou zeggen: doe A of doe B, dan doen we dat. Maar we gaan niet zelf dat doen, want dan schaden we het onderzoek.”

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
STOP DE EU
3 jaren geleden

Rutte weet dondersgoed dat de Russen niet achter MH-17 zitten. NL speelt een heel vies spel om de USA te vriend te houden. En van de moord op de Skripal is ook totaal nog niet eens bewezen dat het de Russen waren. Ik kan tot geen andere conclusie komen dat de cabal sterke aanhang heeft in Europa … en ook in NL ….. Helemaal verrassen kan dat niet want het hoofdkantoor van de CIA zit in Zwitserland en de EU is opgezet door of met sterke steun van de CIA …. Wordt wakker mensen en protesteer bij de regering en bij de EU !!! Geen normaal mens wil oorlog behalve een cabal die in doodsangst voor deze noodsprong kiest !!

Wim
3 jaren geleden

Dan moet je ook het ICC [strafhof] opdoeken., Dat hof is ook partijdig

Weer onvoldoende voor BelastingTelefoon

Experts slopen referendumplan Ollongren