in , ,

Nabestaanden MH17: waarom na vliegramp geen diplomaten uitgezet?

De nabestaanden van de slachtoffers van vlucht vragen zich af waarom Nederland na de vergiftiging van twee personen in Groot-Brittannië, Russische diplomaten uitzet, terwijl er niets gebeurde na de vliegramp waarbij 298 inzittenden omkwamen. Bij beide incidenten lijkt immers betrokken. Dat zegt Piet Ploeg van de Stichting Vliegramp MH17 tegen RTL Nieuws.

De stichting plaatste vanavond een tweet met die vraag.

De afgelopen tijd zetten veel landen Russische diplomaten uit, naar aanleiding van de vergiftiging van de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter Joelia in Groot-Brittannië. zette als reactie daarop diplomaten uit, vandaag volgden de en ook Nederland.

“Kan iemand ons uitleggen waarom nu wel diplomaten worden uitgezet na de moord op twee Russen, terwijl na de moord op 298 onschuldige burgers niemand wordt uitgezet. Leg dat eens uit. Want wij vinden dat moeilijk te begrijpen. Iedereen die ons dat kan uitleggen, is welkom”, zegt Ploeg.

Russische betrokkenheid

Ploeg onderstreept dat het onderzoeksteam naar de ramp, het JIT, aantoonde dat de raket waarmee het toestel van Malaysia Airlines-vlucht op 17 juli 2014 werd neergehaald, afkomstig was uit Rusland. “Dus er lijkt Russische betrokkenheid.”

Bij de vergiftiging is die volgens Ploeg nog niet aangetoond. “Er is geen rechtszaak geweest. Niets.”

Reactie

Premier Mark Rutte vindt dat de vergelijking niet opgaat. Nederland moet zich in de MH17-kwestie neutraal opstellen, omdat anders het onderzoek naar de vliegramp in diskrediet wordt gebracht, houdt hij vol.

“Als wij zouden vingerwijzen naar één land, dan neemt de kans af dat we de daders ooit voor het gerecht krijgen”, stelt Rutte. “Als het Openbaar Ministerie zou zeggen: doe A of doe B, dan doen we dat. Maar we gaan niet zelf dat doen, want dan schaden we het onderzoek.”

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Weer onvoldoende voor BelastingTelefoon

Experts slopen referendumplan Ollongren