in

Nachtje in het ziekenhuis: rekening van €7080

2089067735 e1ac9f5a83 ziekenhuis1

Slechts één nacht lag de Amsterdamse Corine van Rossum (55) in het Kennemer Gasthuis in Haarlem en toch kreeg zij daarvoor een gepeperde rekening van 7080,55 euro. Ze heeft werkelijk alles geprobeerd om dit tot een redelijk bedrag terug te brengen maar het ziekenhuis is onverbiddelijk. De zaak is zelfs voor de kantonrechter geweest en die stelde haar in het ongelijk. De nota is nu tot ruim 10.000 euro opgelopen en op de bijstandsuitkering van Van Rossum is inmiddels beslag gelegd.

„Ik begrijp best dat er voor de gemaakte kosten betaald moet worden. Dat ze mij de kosten voor één nacht laten betalen, dáár heb ik absoluut geen moeite mee, ook al is die 800 euro. Maar 7000 euro voor een behandeling die helemaal niet heeft plaatsgevonden, gaat natuurlijk veel te ver”, zegt de Amsterdamse.

Onrustig

We moeten terug naar 2007 toen Corine van Rossum voor spoedeisende hulp in het Kennemer Gasthuis werd opgenomen. Zij vertelt: „Dat was op 19 november en omdat ik mij zo onrustig voelde, ben ik de volgende dag weer naar huis gegaan. Ik heb het eerst nog tegen de verpleegsters gezegd, dus die wisten ervan. In eerste instantie kreeg ik op 28 februari een factuur van 276,87 euro voor ’spoedeisende hulp door cardiologie’.

Nog geen twee weken later volgde een rekening van 7080,55 euro voor ’klinisch onderzoek of behandeling door interne geneeskunde’. Ik was echt verbaasd want ik heb die hele behandeling niet gehad. Ik heb nog wel contact met het ziekenhuis opgenomen, maar dat heeft verder niets opgeleverd. Ik ging er dan ook vanuit dat er van een vergissing sprake was geweest.”

Corine van Rossum ging er daarom vanuit dat de zaak was opgelost en vertrok weer naar Spanje waar zij al enige jaren woonde: „Toen ik in 2010 weer terug in Nederland kwam, stond gelijk de deurwaarder op de stoep met een rekening van het ziekenhuis die inmiddels tot 10.299 euro was opgelopen.

Lees verder via Telegraaf.nl.

 

Foto via JakoJellema (7j.nl) cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5273116139 6d52f46a01 paleis Noordeinde1

Burger betaald toch wel: Beatrix liet haar paleisjes verkrotten

11516002583 189a6a8723 politie geweld1

Ombudsman wordt wakker: Politieleiding staat te snel achter eigen mensen