in ,

Nachtmerriekabinet Rutte II breekt alle records: Nog nooit stapten zoveel bewindslieden op na schandalen

Het is een wonder dat het zelf er nog zit. Maar liefst zeven (7!) bewindslieden zijn de afgelopen jaren opgestapt. En ja, dat gebeurde steeds weer na schandalen.

Hoewel het kabinet II één van de langstzittende kabinetten ooit is, is dat eigenlijk een enorm wonder. Het kabinet wordt namelijk gerund door de meest amateuristische, incompetente bewindslieden in de . Al met al zijn er maar liefst 7 ministers en staatssecretarissen opgestapt. Dat is een nieuw record.

Met name -bewindslieden blijken incompetent tot op het bot te zijn. Jeanine Hennis moest gisteren aftaaien — na een vreselijk Mali-schandaal. Dat maakte haar de vijfde VVD-bewindspersoon die op zoek kan naar een nieuwe carriere. Partijgenoten Frans Weekers (staatssecretaris van Financiën), Ivo Opstelten (minister van Veiligheid en Justitie), Fred Teeven (staatssecretaris van Veiligheid en Justitie), én Ard van der Steur (Teevens opvolger) gingen haar al voor.

De twee andere bewindslieden — allebei staatssecretarissen — die moesten vertrekken waren van -huize: Wilma Mansveld van en Co Verdaas van Economische Zaken.

In een normale wereld zou zo'n hele regering natuurlijk al lang zijn opgestapt. Puur uit schaamte. En zeker de premier. Maar helaas, de wereld is al tijden knettergek. Mark Rutte en zijn mede-bewindslieden blijven zo lang mogelijk zitten. Het maakt niet uit wat er gebeurt, welke schandalen andere bewindslieden tot opstappen dwingen, meneertje koekepeertje gaat nergens heen.

Geen wonder dat het vertrouwen in de zo ontzettend laag is. En nee, dat komt niet door ‘spelletjes van populisten,' maar door de totale incompetentie van de meest prominente leden van het partijkartel.

Lees ook eens verder bij de Bron: eunmask


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het afscheidingsvirus gaat rond: Op 22 oktober stemt Venetië over onafhankelijkheid

BTW-tarief wordt met 50% verhoogd!