in ,

Naderende systeemcrisis? Klanten en hegdefunds halen allerijl hun geld weg bij Deutsche Bank

Absolute paniek: klanten halen massaal hun geld eraf en heffen hun rekeningen op’

is voor een duizelingwekkende € 42000 miljard blootgesteld aan derivaten – bijna 3 x zoveel als het totale BNP van de hele EU. Misschien dat er bij de bank daar zo om gelachen wordt, want valt DB om, dan trekt het mogelijk het hele financiële systeem mee naar de ondergang.

Steeds meer Hedgefunds, maar ook gewone burgers, halen sinds gisteren allerijl hun geld weg bij de Deutsche Bank, één van de allerbelangrijkste systeembanken in de Europese Unie. Als de bank omvalt, dan dreigt volgens Focus een financiële die zijn weerga niet kent en ‘van onvoorstelbare omvang zal zijn’. Kanselier Merkel liet vorige week nog weten absoluut niet aan een bailout met belastinggeld te denken, maar volgens sommige analisten kan ze mogelijk niet anders.

‘Absolute paniek’

‘Lezersinfo per telefoon: absolute paniek bij Deutsche Bank,’ wordt op Hartgeld.com bericht. ‘De klanten halen nu massaal hun geld eraf, en heffen hun rekeningen op. Dit is het einde. Het financiële systeem overleeft het einde van deze bank niet. De crash-waarschuwing voor een systeemcrisis moet nu zeer serieus worden genomen.’

Een lezer reageert: ‘Ik kan dit bevestigen. Gisteren heb ik € 25.000,- naar een andere bank overgeboekt. Al vanmorgen werd ik door Deutsche Bank gebeld of dat bedrag wel klopte, en of alles in orde was.’ (1)

‘De run begint’

‘De run begint: Hedgefund klanten van Deutsche Bank halen enorme hoeveelheden geld weg’,’ kopt het onafhankelijke Zero Hedge op basis van nieuws van Bloomberg. De grote meerderheid van de ruim 200 derivaten klanten hebben dat weliswaar nog niet gedaan, maar toch zijn de zorgen dermate groot, dat de kosten van kredietuitvalverzekeringen van de bank een forse sprong omhoog hebben gemaakt.

Vanzelfsprekend benadrukt de DB hun ‘stabiele financiële positie’, maar dat hielden banken zoals Lehman Brothers en de ABN AMRO ook tot op het allerlaatste moment vol. De eerste bank ging failliet, de tweede moest met miljarden belastinggeld worden gered om hetzelfde lot te voorkomen.

Op de beurs in New York stortte het aandeel DB meteen in. ‘Als de allerbeste professionals ter wereld hun geld weghalen, waarom nemen Duitse rekeninghouders nog zo’n risico met hun spaargeld, net voor een lang weekend in Duitsland (maandag is een ‘bank holiday’, dan zijn de banken dicht).

€ 42 biljoen

‘En voor degenen die de bewering dat er ‘geen kettingreactie’ zal zijn: uit deze afbeelding blijkt dat de Deutsche Bank werkelijk met alle belangrijke financiële instituten is verbonden:

deutsche bank verbindingen

Dat het wel eens heel vervelend kan gaan worden, blijkt uit de volgende afbeelding, waarop is te zien dat de DB voor een duizelingwekkende € 42 BILJOEN ( 42000 miljard euro) staat blootgesteld aan de zeer risicovolle derivaten – bijna drie keer zoveel als het totale BNP van de hele Europese Unie.

derivaten deutsche bank
‘Haal je geld weg nu het nog kan’

‘Degenen die cash hebben bij de Deutsche Bank –volgens de laatste cijfers in totaal € 566 miljard- zouden nu wellicht willen overwegen om dit tijdig naar een veiligere bank te verplaatsen,’ schrijft Zero Hedge. ‘En eerder vandaag schreven we dat Europa plotseling een acuut tekort aan dollars heeft, wat wij aan de DB toeschrijven. Het lijkt erop dat dit nieuws klopte.’

Sinds de financiële crisis in 2009 heeft de DB € 19,3 miljard aan bonussen uitgekeerd. ‘Misschien hadden ze iets van dat geld opzij kunnen zetten?’ is de spottende conclusie. ‘Simpel gezegd: het vertrouwen in het Europese bankensysteem wankelt… De zorgen over de liquiditeit exploderen, en dat vlak voor de Duitse bankholiday aanstaande maandag.’

Bronnen:

(1) Hartgeld
(2) Zero Hedge
(3) Focus

Lees verder via de Bron: Time2Wakeup!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jungleelephant
4 jaren geleden

Daar is toch steeds weer voor gewaarschuwd?En zie hier!De geld-luchtbel spat langzaam maar zeker uit elkaar!

RobbyCrash
4 jaren geleden

“Game over man”

Demiuerg
4 jaren geleden

Zie de video’s van de expert ‘Willem Middelkoop”.
iedereen begrijpt dit – en begrijpt ook dat onze overheid dit bedrog steunde

https://www.youtube.com/results?search_query=willem+middelkoop

Zie
4 jaren geleden

Hoe het precies zat. zie je aan de DSB bank van Dirk Scheringa.
Waar de gehele fraude club -de VVD heeft gewerkt

Jan H
4 jaren geleden

@Zie… Aan de DSB kun je zien hoe het met Deutsche zat? Dat heeft in het geheel niets met elkaar te maken.

Het stukje hierboven staat vol met doemverhalen. Dat het niet goed gaat met Deutsche is duidelijk. Maar het is niet zo dat de bank zal omvallen. Merkel heeft geen keus, maar wel een pot waaruit ze een goed deel voor eventuele redding (als dat überhaupt nodig is) kan financieren.

Deutsche is modulair opgebouwd. Wat betekent dat onderdelen autonoom kunnen functioneren en niet eerst middels een proces- en systeem-deentanglement moeten worden losgeweekt voor eventuele verkoop. Deutsche heeft niet echt lang terug zo goed als de hele Postbank gekocht van Deutsche Post. Dat kan nu relatief makkelijk worden verkocht of naar de beurs worden gebracht. Ook de wealth-managementtak kan worden verzelfstandigd of worden verkocht en de Amerikaanse aktiviteiten kunnen ook worden afgestoten. Dit kan er voor zorgen dat de bank weer in rustiger en veiliger vaarwater terecht komt.

En dit zijn allemaal zaken waar nu door Deutsche en door de Duitse regering naar gekeken wordt om te zien wat nodig is alvorens naar drakonischer maatregelen te moeten grijpen. Of zelfs maar te moeten denken aan omvallen en/of faillissement.

De soep wordt nooit zo heet gegeten als ze wordt opgediend.

Minister Plasterk blijft druk bouwen aan het eID-stelsel ondanks grote kritiek

ManManMan, die Rutte toch: Stop met onzin over MH17