in , , ,

Nalatige NOS en New York Times met hun stukjes over Orbán

Alles wat in de media verschijnt als zogenaamd 'nieuws' is a priori gemanipuleerde informatie. Dat geldt uiteraard ook voor mijn stukjes, daar helpt geen lieve moeder aan. Het communiceren van de 'naakte' waarheid is geen onderdeel van onze geestelijke bagage. Er is er maar één die alweter en waarheidspreker kan zijn: onze lieve Heer, maar die heb ik tot op de dag van vandaag niet aan de telefoon kunnen krijgen.

Misschien lost Mark Zuckerberg dit probleem in de toekomst wel op, ik wacht nog steeds op een facebookaccount van de Goddelijke Heerlijkheid. Toch, we hebben een vervanger van Zijne Heiligheid op dit ondermaanse, niet in de persoon van de Paus maar in de verschijning van Thierry Baudet.

In een dit jaar gegeven interview aan HP/de Tijd meldt hij zonder met zijn ogen te knipperen dat 'zijn meningen feiten zijn'. Tja, dan blijft het voor ons, gewone stervelingen maar schipperen geblazen met de huidige (inter)nationale media. Ik sta dan ook wagenwijd open voor de 'feed back' van Thierry op mijn onderstaande beoordelingen van recente persnotities.

Allereerst over de omroep ATV in . Onafhankelijke media zijn door machinaties van Viktor Orbán cum suis een beetje in de verdrukking geraakt, maar wat er over is gebleven doet meer pijn aan de oren en ogen dan bijvoorbeeld wat de Hongaarse staatstelevisie brengt. ATV – de A staat voor 'agrarisch' – vindt zichzelf onafhankelijk maar wordt voornamelijk gefinancierd door enge lieden van de Pinkstergemeente.

De laatste tijd maakt deze omroep het wel erg bont, voortdurend worden oppositionele politici aan de gesprekstafel gezet die hun jammerende verhalen mogen doen over het fysieke geweld dat gepleegd zou zijn door veiligheidsfunctionarissen. Grondrechten, mensenrechten en weet ik al niet wat voor rechten meer zijn geschonden toen 'zij' – de oppositie – uit het nationale omroepsgebouw werden geflikkerd. Niets is overigens minder waar. Even later meldt de reporter van dienst zonder met zijn ogen te knipperen – familie van Baudet wellicht? – dat een recente enquête uitwijst dat 23% van de kiezers bij een volgende week te houden verkiezing op Fidesz zouden stemmen.

De bruinhemden van de Jobbikpartij worden niet eens genoemd! Ik ben benieuwd naar wie die enquête heeft uitgevoerd, ik de niet-onbemiddelde hoofdkoster van de Pinkstergemeente. Want voor de Christenen van deze sekte is het zoeken naar de waarheid een Goddelijk doel natuurlijk…

De ATV is begonnen als agrarische omroep – voor de boeren dus – maar is nu in handen van een Christelijke sekte. De 'Pinkstergemeente' voorziet over niet al te lange tijd 'het einde der tijden'. Tot dat moment moeten 'we' natuurlijk wel goed leven dus hebben deze 'gehaaide Christenen' het begrip 'welvaartsevangelie' bedacht. Dit 'evangelie' staat voor het volgende: 'een Christelijke leer die een grote mate van materiële rijkdom en gezondheid in dit leven belooft aan wie gelooft'.

Een grovere misinterpretatie van de Bijbel ben ik nog niet tegengekomen! Verstandiger was het geweest als de ATV – als een rechtgeaarde boer –  met rubberen laarzen op de grond was blijven staan, wat mij betreft staan deze 'omroeplieden' nu tot hun nek in de blubber…

Dan de New York Times. Op eerste kerstdag verscheen een artikel van 'één hunner verslaggevers' in deze toch wat sjieke krant die 'worldwide' door veel lezers van linkse tot rechtse signatuur gewaardeerd wordt. Het artikel kunt U nalezen onder de volgende link: https://www.nytimes.com/2018/12/25/world/europe/hungary-democracy-orban.html?rref=collection%2Ftimestopic%2FOrban%2C%20Viktor&action=click&contentCollection=timestopics&region=stream&module=stream_unit&version=latest&contentPlacement=1&pgtype=collection. Lekker lange link, hè, U kunt ook gewoon Orbán en New York Times intikken en meteen ontwaart U de strenge blik van de Hongaarse premier.

Hieronder citeer ik enkele passages uit het artikel, uiteraard met mijn 'objectieve' commentaar erbij.

Hungary's path under Mr. Orban has made him an icon to far-right figures such as Steve Bannon President Trump's former adviser, and provided a blueprint for the erosion of democratic institutions in countries like Poland.

Reactie: Het is onvoorstelbaar, maar de geopolitieke waarde van Orbán overstijgt zelfs Europa, de New York Times bombardeert hem tot een icoon van één van de grootste voormalige 'worldinfluencers' Steve Bannon.

State media, meanwhile, is entirely loyal to Mr. Orban. After state television channels failed to broadcast more than a few fleeting clips of recent anti-Orban demonstrations, a group of opposition lawmakers visited their headquarters last week to request some airtime. They were refused, and later ejected by force.

Reactie: op de staatstelevisie heb ik meermalen de demonstraties voorbij zien komen. Minder dan op ATV uiteraard, maar het betrof per slot van rekening maar een paar duizend man. 'Lawmakers visited broadcast headquarters'? ‘Lawmakers' waren het die als razende Roelanden de TV-studio's binnenvielen. De veiligheidsfunctionarissen gedroegen zich voorbeeldig en heeft ‘de Lawmakers' na 'tig' vergeefse verzoeken om het pand te verlaten inderdaad fysiek buiten de deur gezet. Dit gebeurde alleen omdat de politici zelf fysiek sterke weerstand boden.

His strategies do in fact fit the patterns of the past, said Jason Stanley, a Yale professor and the author of “How Fascism Works,” a book that explores how contemporary leaders, including Mr. Orban, use fascist ideologies and tactics to expand their power

Reactie: Hè, Orbán gebruikt fascistische ën? Afgezien van het feit dat 'fascisme' een historisch verschijnsel en ideologie was zou ik de aangehaalde Yale professor het volgende willen adviseren: eerst maar eens een Europees geschiedenisboekje op de kop tikken bij de Slegte boekhandel, goed lezen en dan nog een plasje doen. Maar niet meer terugkomen svp! Te pas en te onpas wordt de term 'fascisme' van stal gehaald om staats- en regeringsleiders mee te bekritiseren, ik word er bijkans droevig van. En dat heet Professor? En deze kromme praat mag in de New York Times? Zou ik me daar toch bijna kwaad maken!

For Mr. Stanley, both these habits are the hallmarks of a fascist. “When you govern from a position where loyalty to your ethnic group and a mythic past trumps truth and respect for people who don't agree with you — then that is using fascist ideology and fascist political tactics to gain and retain power,” he said.

Reactie: Ik denk na, maar weet niet waar te beginnen. Etnische loyaliteit? Hongaars Mythisch verleden? Deze meneer Stanley is misschien in de leer geweest bij de huidige Amerikaanse ambassadeur in Pete Hoekstra. Die meldde in zijn 'homeland' met stalen gezicht dat in Nederland politici worden verbrand…..

“Democracy is not just a voting system. It is a culture that respects truth,” he said. If a government prevents the public from accessing true information, he said, through “a system that lies to everyone in the country, then everyone will vote for the supreme leader every time. And that's not democracy.”

Reactie: nou, nou, de houdbaarheidsdatum van Viktor Orbán komt echt wel een keer in zicht hoor. Dit gebeurt naar mijn mening pas echt als de voltallige oppositie de biezen pakt en plaats maakt voor een volgende generatie – jonge – hemelbestormende politici. Maar ja, in Hongarije staan de beste stuurlui nog altijd aan wal maar dát kun je niet op het conto van Orbán schrijven! Overigens kan ik een eind meegaan in de conclusie van die zogenaamde Yale professor. Ik ben wel benieuwd naar zijn beoordeling van de Amerikaanse ''……

If Mr. Orban diverges from the fascist template, it is largely because “he does not have a Gestapo,” Mr. Stanley said. “His control over the state is less about violence.

Reactie: Hiermee zegt deze 'bekwame' professor dat de enige reden  dat de Orbándynastie niet volledig op de fascistische leest geschoeid is te maken heeft met het feit dat hij geen 'GeStaPo' tot zijn beschikking heeft. Orbán wordt hier eigenlijk één op één met vergeleken, dit doet nog meer pijn aan de ogen dan die prietpraat van de Hongaarse ATV.

And after an opposition lawmaker was dragged, pushed and carried from the Hungarian state broadcaster by four armed guards in December, Akos Hadhazy, the lawmaker, described his expulsion as a watershed moment. Until his assault, Mr. Orban's government had been “a dictatorship of disinformation,” Mr. Hadhazy said. “But now we have crossed the line of physical violence.”

Reactie: Hé, daar heb je die Ákos Hadházy weer. In mijn vorige artikel heb ik reeds gemeld met wat voor windbuil we hier te maken hebben. Toch moet ik de voormalige dierenarts Hadházy een compliment geven: Hij is toch maar geciteerd door de NOS en de New York Times, voorwaar geen kleine prestatie. Ik vermoed overigens dat hij de enige is onder de oppositionele politici die nog enigszins steenkolenengels uit kan brengen. De rest spreekt alleen met dubbele of gespleten Hongaarse tong. Hadházy meldt dus dat er sprake is van een 'waterscheidingmoment' in Hongarije nu de regering de rode lijn van fysiek geweld heeft overschreden. Zegt de man die zelf op de vuist ging met een voormalig partijgenoot….. Het is van een 'slapstick' niveau non plus ultra.

In vergelijking met bovenstaande is de NOS nog een 'brave borst' met die onzinverhalen over de gewijzigde arbeidswetgeving in Hongarije. Maar ja, de NOS-medewerkers zijn over het algemeen aardige nieuwsreporters en redacteuren die zich aan de linkerkant van het spectrum bevinden. Een beetje naïef en wereldvreemd maar niet boosaardig of met opzet desinformatief. Dat kun je van de New York Times niet zeggen……

De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn (Johan Cruijff, voetballer, trainer, coach EN woordkunstenaar 1947 – 2016)

Lees verder bij de bron: Keek op de week


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Afrikaanse leiders tegen EU: “Stop met je open grenzen beleid, we hebben onze jeugd hier nodig”

Zweedse internationale veiligheidsexpert: ‘Wij zijn bijna een failed state en op weg naar burgeroorlog door links immigratie beleid’