in ,

Narcostaat aan de Noordzee: Export crystal meth naar Duitsland explodeert

De export van Nederlandse crystal meth naar neemt in schrikbarend tempo toe. De Duitse douane onderschepte in de eerste tien maanden van dit jaar ongeveer zes keer zoveel van de extreem dure en schadelijke drugs als in het gehele jaar 2018.

Dat blijkt uit cijfers van het douanekantoor in het Duitse Essen, dat verantwoordelijk is voor de controle in de grensstreek.

Twee jaar terug ontbrak crystal meth nog in de cijfers, vorig jaar werd al 15 kilo aangetroffen. Dit jaar gaat de vangst richting de 100 kilo. ,,Het gaat om meer gevallen en ook om grotere hoeveelheden”, zegt douane-woordvoerder Heike Sennewald.

Ook de vangst van andere (meth)amfetaminen neemt sterk toe. Afhankelijk van de soort is er sprake van een verdubbeling tot zelfs een vervijfvoudiging in een paar jaar tijd.

Een van de ontdekkingen werd in juni gedaan in de auto van atlete Madiea G. Die staat maandag voor de in het Duitse Kleef. Zij had 13 kilo crystal meth en 43 kilo xtc in haar achterbak.

De ontwikkelingen zorgen in Duitsland voor gefronste wenkbrauwen…..

Lees verder bij de bron: pzc.nl

Photo by Brett Jordan


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Opnieuw Hoofdofficier van justitie weg wegens gebrek aan fatsoen/ integriteitsschending

Het kan wel! Windmolens sneuvelen na massaprotest bevolking in Bronckhorst