in ,

NASA gaat de wereld redden: 10 km boren in de supervulkaan Yellowstone en water erin spuiten

unnamed

Hoewel het afkoeling idee van de vulkaan een lucratieve mogelijkheid kan creëren om energie te genereren, kan dit mogelijk ook een catastrofale uitbarsting veroorzaken.

Wetenschappers van de NASA hebben naar verluidt een manier bedacht om een ​​ramp te voorkomen die het voortbestaan ​​van de mensheid zou kunnen bedreigen – de dreiging van de uitbarsting van de supervulkaan in Yellowstone.

nasa2 1

Brian Wilcox van het Jet Propulsion Lab van de NASA legde de BBC uit dat het Amerikaanse ruimtevaartagentschap van plan is om “tot 10 km naar beneden in de supervulkaan te boren en water onder hoge druk erin te pompen”, waardoor langzaam warmte kan worden onttrokken.

Hij merkte op dat, terwijl de kosten van deze onderneming worden geschat op 3,46 miljard dollar, het ook een interessante investeringsmogelijkheid kan bieden, aangezien de vulkaan, die ‘momenteel ongeveer 6 GW aan hitte lekt’, in wezen kan worden omgezet in een enorme geothermische installatie, die kan dan elektrische stroom tegen extreem concurrerende prijzen van ongeveer $ 0,10 / kWh. produceren”

“Je zou de geothermische bedrijven prikkels moeten geven om iets dieper te boren en heter water te gebruiken dan ze normaal zouden doen, maar je zou je initiële investering terugbetalen en elektriciteit krijgen die de omgeving kan aandrijven gedurende een periode van potentieel tienduizenden En het voordeel op lange termijn is dat je een toekomstige supervulkaanuitbarsting voorkomt die de mensheid zou verwoesten, “ legde hij uit.

Wilcox merkte ook op dat het boorproject met de grootste zorg moet worden behandeld, omdat een kleinste fout zelfs de uitbarsting kan veroorzaken die de wetenschappers proberen te voorkomen.

Zoals BBC opmerkt, zou een krachtige supervulkaanuitbarsting een “langdurige vulkanische winter” kunnen veroorzaken, met het daaruit voortvloeiende klimaat, waardoor de mensheid op de rand van de honger zou komen te staan, aangezien “voedselreserves wereldwijd genoeg is voor 74 dagen”, volgens de 2012 VN-schattingen.

Via SputnikNews.com,

Lees ook eens verder bij de bron: Zero Hedge

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2928083995 8c6f2e7ba0 chemtrails

Politiek kan afgeschaft worden: gerechtshof heeft bepaalt dat het Kabinet méér moet doen in klimaatzaak

e835b20620fc023ecd0b470de7444e90fe76e7d610b0114194f9c9 640 murder

Dat is nummer 3: journaliste vermoord wegens onderzoek naar groot schandaal over fraude met EU-fondsen