in , ,

NASA gaat in 2022 proberen om een asteroïde uit zijn baan te knallen

Asteroid 1549464375
PIRO4D / Pixabay

Je wilt beslist niet in de buurt zijn als en wanneer een echte grote asteroïde de Aarde binnenstormt. Zelfs de kleine indringers die af en toe op onze planeet storten, kunnen hele gekke en gigantische schade toebrengen aan hele steden.

Gelukkig zijn de mensen bij de NASA in de race en bereiden ze zich voor op een missie om nieuwe technologie te testen die ontworpen is om levensbedreigende asteroïden af ​​te weren.

In wat wordt aangeprezen als de allereerste test van een echt planetair afweersysteem, heeft NASA samengewerkt met het European Space Agency (ESA) om te proberen een asteroïde uit koers te halen door er met een speciale sonde met ongeveer vier mijl per seconde erop te storten.

Het Double Asteroid Redirect Test (DART) -project omvat het richten op de asteroïde bekend als Didymos en een veel kleinere rots die om de baan draait, beschouwd als “Didymoon”, en in wezen de laatste uit zijn koers gooien. Geen van deze monsterruimtesteen vormt een bedreiging voor de aarde – ze bevinden zich allebei op hun dichtste punt op zeven miljoen mijl afstand van de planeet – en daarom werden ze gekozen om als testobjecten te dienen.

Als je nieuwsgierig bent naar hoe dit er in werkelijkheid uitziet, heeft NASA een videorepresentatie van het plan vrijgegeven (zie hieronder).

In termen van grootte is Didymoon ongeveer even groot als de Grote Piramide in Gizeh, waardoor het de kleinste asteroïde is die ooit door een sonde wordt bezocht. Echter, als een asteroïde die groot was om met een snelheid van bijna 30 kilometer per seconde de aarde te raken, zou het volgens de ESA mogelijk een heel gebied van de aarde kunnen verwoesten.

Het uit baan brengen van een echt gigantische asteroïde met een aasoïde zou een serieuze kracht vergen. Maar goed, de test doen is de eerste stap.

Wat betreft wanneer dit allemaal gaat gebeuren, NASA is van plan om zijn sonde tussen 2020 en 2021 te lanceren, en verwacht dat het Didymoon in oktober 2022 zal inslaan. Daarna zal een ESA-vaartuig dat bekend staat als Hera naar Didymos en Didymoon vliegen en een paar jaar later de krater van DART onderzoeken om de “momentumoverdracht” te bepalen en precies hoe effectief de afbuigmethode werkte.

NASA heeft haar nieuwste DART- missieplannen onthuld in 2018, maar de ESA heeft net aangekondigd dat ze samen zullen werken om het kritische vervolgonderzoek te doen.
tmg article talljpeg quality20

“We zullen beter begrijpen of deze techniek zelfs voor grotere asteroïden kan worden gebruikt, zodat we zeker weten dat we onze thuisplaneet indien nodig kunnen beschermen”, verklaarde ESA-onderzoekster Michael Küppers in een verklaring.

Lees verder bij de bron: Thrillist

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2162005037 c8147fa035 dna test

Politie wil grootste particuliere DNA-databank van verre familie gebruiken, want doden en daders worden bekend

bigdata 1549465492

Brussel heeft datahonger: EPD toegang tot medisch dossier moet in de hele EU