in ,

Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid keurt eigen vlees in MH17 onderzoek

Het , , , GroenLinks en de willen opheldering over de wijze waarop de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid zich heeft bemoeid met een onderzoek naar de nasleep van de vliegramp met .

„Het lijkt er nu op alsof de slager zijn eigen vlees heeft gekeurd en dat kan niet naar nabestaanden toe”, zegt CDA-Kamerlid Van Dam.

GeenStijl meldt op basis van opgevraagde stukken dat toenmalig Dick Schoof aandrong op aanpassingen in het rapport, terwijl het onderzoek was gericht op het optreden van de in de nasleep van de vliegramp, en daarmee ook op de NCTV.

De rol die Schoof heeft gespeeld is ontoelaatbaar.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

Het onderzoek naar de crisisbeheersingsorganisatie na het neerstorten van MH17 is door de onafhankelijke externe onderzoekers aangepast nadat ambtenaren van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) meldden dat zij delen van de conclusies “te zwaar” en “te negatief” vonden.

Dick Schoof heeft als Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) geprobeerd het onafhankelijke onderzoek te beïnvloeden.

Dat blijkt uit documenten die het ministerie van en Veiligheid (eindelijk, na meer dan een jaar) openbaar heeft gemaakt na een WOB-verzoek van GeenStijl.

In 2015 liet het ministerie van Veiligheid en Justitie onderzoek doen naar de manier waarop de nationale crisisbeheersingsorganisatie heeft gefunctioneerd na het neerstorten van de MH17.

Het onderzoek werd in opdracht van het WODC (dat onderdeel uitmaakt van het ministerie) uitgevoerd “door een team van onafhankelijke onderzoekers vanuit de Universiteit Twente”. Deze onafhankelijke onderzoekers hebben de conclusies van het rapport aangepast nadat medewerkers van het WODC daarom hadden gevraagd.

Lees verder bij de bron: geenstijl.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. Er is op internet het nodige te vinden over MH-17 dat Oekraine separatisten (dus een groep die achter Poroshenko staat) de aanslag heeft gepleegd met straaljagers. Beelden van kogelgaten in de romp van de MH-17 zijn duidelijk zichtbaar. Daarnaast zijn getuigenverklaringen op internet te vinden. Wat weer eens aangeeft hoe belangrijk de rol is van een vrij internet en waarom de elite het internet wil censureren !!!!! Poroshenko (een miljardair) is door de CIA neergezet via een false flagoperatie. De bedoeling van de Amerikaanse Deep State was om Rusland uit te lokken tot een gewapend conflict. Putin verdient een nobelprijs dat hij niet in die val is gestapt. NL weet dondersgoed dat Oekraine de aanslag op zijn geweten heeft maar naar berichten worden NL politici gechanteerd door de Amerikaanse Deep State.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

WikiLeaks onthult Amerikaans militair gebruik van de Wereldbank en IMF voor ‘onconventionele’ wapens

EU gaat voor een Orwelliaanse aanpak, zodat ‘moslim’ of ‘islam’ niet verder gestigmatiseerd worden