in ,

Natuur en mens botst: Walrus laat in het Noordpoolgebied een Russische marineboot zinken

skeeze / Pixabay

Een boot van de Russische marine zonk in het Noordpoolgebied na te zijn aangevallen door een walrus,  volgens  rapporten.

Het incident vond plaats nadat een vrouwelijke walrus een boot aanviel terwijl ze haar babywelpen verdedigde in een treffend voorbeeld van hoe de mensheid en de natuur onvermijdelijk botsen aan de grens tussen wildernis en beschaving.

Onderzoekers van de Russian Geographical Society waren aan boord van de sleepboot Altai van de Northern Fleet van de Russische marine tijdens een expeditie naar de Franz Josef Land-archipel in de Noordelijke IJszee, volgens een  persbericht  van de onderzoeksgroep.

Toen de groep wetenschappers uit de Altai op een klein rubberen landingsvaartuig stapte om de kust van Cape Heller te bereiken, gelegen op een van de eilanden van de archipel, begon de walrus de boot aan te vallen – waarschijnlijk omdat ze vreesde dat de veiligheid van haar welpen geconfronteerd met een bedreiging.

The Geographical Society merkte op:

“ De boot zonk, maar de tragedie werd vermeden dankzij de duidelijke acties van de ploegleider.  Alle landende deelnemers bereikten veilig de kust. 

Een afzonderlijk persbericht van het Russische leger beschreef de ontmoeting, maar bevatte niet het cruciale detail dat de boot zonk.

De verklaring  luidde :

“Tijdens de landing op Cape Heller moest een groep onderzoekers vluchten voor een vrouwelijke walrus, die, ter bescherming van zijn welpen, een expeditieboot aanviel. Ernstige problemen werden vermeden dankzij de duidelijke en goed gecoördineerde acties van de Northern Fleet-, die de boot van de dieren konden weghalen zonder ze te schaden. ”

De  Barents Observer  meldde ook dat een drone actief in de buurt van de walrussen vloog, waardoor mogelijk de moederinstincten van de moeder werden geactiveerd. Het blijft echter onduidelijk wat heeft geleid tot de agressie van de walrus tegen het schip,  meldt  Science Alert .

Lees verder bij de bron: Zero Hedge


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hatseflats! Hoge Raad hakt knoop door: rookruimtes per direct verboden

De klimaatalarmisten, actievoerders en demonstranten, ze bedoelen het toch goed?