in , ,

Natuurmonumenten heft straks entreegeld voor grond die ze van de Staat kregen

RZ14Wieden

De man van 13 procent loonsverhoging naar 187.000 euro, Marc van den Tweel van Natuurmonumenten stelt in het artikel ‘Natuur als melkkoe’ in HP de Tijd: terrein met Natuurmonumenten-bordje is alleen nog na betalen van entree toegankelijk voor niet-leden. Maar ongevraagd is iedere Nederlander al verplicht lid van Natuurmonumenten. Liefst 700 miljoen euro subsidies en tienduizenden hectares boerengrond kreeg Natuurmonumenten sinds 2000 van de staat. Subsidies (+/- 50 miljoen euro per jaar) zijn voor Natuurmonumenten op afstand de grootste jaarlijkse inkomstenbron, drie maal meer dan wat ze van hun jaarlijks met tienduizenden teruglopende ledental krijgen.

Veel van die om niet verkregen grond verpachten ze weer terug aan boeren voor 270 euro per hectare. En zo halen ze met grondpacht jaarlijks nog eens 8 miljoen euro binnen.

Van het Ministerie van I&M en EZ kregen ze ook nog eens 30 miljoen euro kado om een moeras aan te leggen langs de Houtribdijk in het Markermeer. Dat noemen ze Marker Wadden, wat een valse naam is want Wadden zijn getijdengebied. En dit- de Marker Wadden- is gewoon een met miljoenenmarketing opgewaardeerd baggerdepot waar Boskalis haar rotzooi kwijt kan, bedekt onder een laag riet voor de vogeltjes. De argumentatie voor de Marker Wadden- alsof zou dit aan natuurherstel bijdragen voor Natura 2000 en dus publiek belang zijn- is daarnaast vals gebleken.

De Vereniging Gelijkberechtiging Grondbezitters voerde jaren strijd tegen deze onterechte staatssteun aan wat op papier een particuliere onderneming is. Hoewel die vereniging van de Europese rechter gelijk kreeg, gaat het grote voortrekken van Natuurmonumenten door de ambtenarij gewoon door, nu op provinciaal niveau.

Al deze miljoenensteun van de Staat was Natuurmonumenten NOG niet genoeg. Want haar pachtboeren, die krijgen Europese subsidies, zogenaamde betalingsrechten. En laatst eiste Teo Wams, de directeur Natuurbeheer (165.000 euro jaarsalaris) op hoge poten in een brief aan hun pachtboeren, dat zij die Europese subsidies ook nog eens even bij Subsidiemonumenten zouden inleveren.

Teo Wams blijft als een oester over rendement natuuruitgaven
Natuurmonumenten krijgt van leden ondanks  contributieverhogingen al sinds 2001 niet meer dan 16 miljoen euro contributiegelden, en heeft juist een enorme leegloop aan leden. Afgelopen jaar gaven meer dan 40.000 mensen Natuurmonumenten de bons, om bij onze (Hans Keuper en ik) club van blije ex-leden te komen: allen die Natuurmonumenten vaarwel zeiden toen ze de ware aard van deze natuurverwoestende en politieke macht gedreven subsidieslurpers ontdekten. Wij laten ons niet langer voor de gek houden door hun miljoenenmarketing. Prik liever ook door de kritiekloze steun van hun cheerleaders van zelfbenoemde kwaliteitsmedia, met het Groene Kerkkrantje Dagblad Trouw als nationaal journalistiek dieptepunt.

De kracht van propaganda, en jaarlijkse loterijgelden-steun van 14 miljoen euro laat u geloven dat Natuurmonumenten onmisbaar is voor onze natuur.

Wie dacht dat Natuurmonumenten haar geld uitgeeft aan eeh…natuur, die komt bedrogen uit. De meeste uitgaven zitten in overhead en marketing voor de goede naam van Natuurmonumenten, jaarlijks tussen 20 miljoen euro en 30 miljoen euro gaat naar lobby, marketing en klantenbinding onder de vlag van natuurvoorlichting: een ledenkrantje dat de Goede Werken van Natuurmonumenten in vierkleurendruk in het zonnetje zet vol jubelend communicatieproza.

Het dubbele gaat naar ‘goed beheerder zijn’, maar wat is dat? Teo Wams van Natuurmonumenten weigert mij inzicht te geven in hoeveel ‘gelden naar de velden’ gaan. Het is nihil. Ze bezuinigen op toezicht en beheer, er gaat vooral geld naar kantoortjes, papier, blabla, en het opzadelen van naburige grondgebruikers met een ganzenoverschot door een starre anti-jachthouding, zodat dankzij deze jarenlange obstructie door Natuurmonumenten nu duizenden ganzen VERGAST moeten worden.

Nog 5 redenen om vandaag nog op te zeggen, als u nog geen blij ex-lid was

  1. Schatrijk en niets zelf betalen. Krijgen ze al boeren grond om niet van de Staat, dan moet vervolgens de provinciale overheid de inrichting grotendeels betalen. Voorbeeld: Fochtelooerveen. Terwijl het schatrijke Natuurmonumenten 190 miljoen euro belegd vermogen heeft, moest de Provincie Drenthe het gros van de 3 miljoen euro projectkosten betalen voor de kraanvogel, Natuurmonumenten betaalde niet meer dan 1 procent.Vervolgens verzuimen ze om de vossenpopulatie kort te houden, en zo sneuvelde het nageslacht van alle kraanvogels afgelopen jaar in een vossenbek. Deze laksheid uit pure bezuinigingsdrift staat niet op zich.
  2. Tegen bedrijven procederen om zo via de rechter natuurcompensatiegeld en grond los te peuteren. In media hangt Natuurmonumenten de klimaatridder uit met de Waddenvereniging en de naar terorrisme neigende fanatici van Greenpeace tegen Essent/RWE, ze procedeerden tegen de bouw van de nieuwe schone kolencentrale in de Eemshaven. Dat doen ze om zo 1 a 2 miljoen euro natuurcompensatiegeld via de rechter los te peuteren. Die compensatiegelden gebruikt Natuurmonumenten nu om de bestaande natuur van Schiermonnikoog toe te takelen, eufemistisch ‘duinherstel’ genoemd. In Groningen kregen ze daarnaast extra boerengrond toegewezen als ‘natuurcompensatie’. Die kolencentrale heeft NUL schade voor de omringende natuur. Tegelijk laten ze de windturbinecentrale in de Eemshaven ongemoeid, terwijl deze turbines meer dan 100 beschermde vogels per jaar uit de lucht slaan.
  3.  Natuurmonumenten is een (PvdA of erger) politieke organisatie die voor baas speelt op andermans grond. Zij procedeert vissers van hun visgronden af, omdat zij vinden dat die ‘de bodem verstoren’. Dat is op gronden die niet van Natuurmonumenten zijn. Tegelijk voert Natuurmonumenten de houtkap op in eigen grondbezit voor commerciële exploitatie, en liegen zij vervolgens dat zij ‘niet aan houtoogst doen’, wanneer een ecoloog en natuurfotograaf ze dat op de man af vraagt.
  4.  Natuurmonumenten takelt de bestaande natuur toe wanneer zij weer een nieuwe subsidiepot vinden, en doet dat met valse argumenten. Lees de tragische gebeurtenissen die in het Ettelandse Veld plaatsvonden voor de deur van ex-lid Hans Keuper. Waar Natuurmonumenten een rijk weidevogelland vernielde met haar natte dromen en 7 ton euro subsidies. Bloemen weg, weidevogels weg. Dit is 1 van de vele voorbeelden, zie ook hoe ze Griend met valse argumenten willen toetakelen via een miljoenengreep uit het Waddenfonds, hoe ze de duinen van Rockanje toetakelden, hoe ze Nationaal Park Schiermonnikoog toetakelen met exotische bisons, rasters en schrikdraden. Subsidiegestuurde vernielzucht is bij Natuurmonumenten de norm geworden.
  5. Natuurmonumenten vergokte miljoenen euro’s op de beurs tussen 2000 en 2010, en haalde zo een jaarlijks negatief beleggingsresultaat per jaar van 1,3 miljoen euro, gelijk aan de jaarcontributies van ruim 60.000 leden.
  6. En zo kunnen we door blijven gaan..maar ik heb nog meer te doen vandaag

Hans Keuper krijgt op Linkedin nu dagelijks views van directieleden van een zekere groene Non Profit (????) Organisatie, die zich afvragen: waarom krijgen we nog meer opzeggingen dan voorheen, terwijl wij Marc van den Tweel- geen bioloog maar een reclamejongetje- als directeur aannamen om het ledental te doen stijgen. Onze ontledingsactie werpt haar vruchten af. U kunt ook meedoen, en als u uit laksheid toch nog die tientjes laat afschrijven voor Marc van den Tweel zijn 187.000 euro salaris, dat u vandaag ook meedoet: zeg ook op!

U blijft dan via de blauwe enveloppen nog wel gedwongen lid van deze Rode graaiclub vol arrogante met loterijgelden vetgemeste lieden, met een rechtse kop van jut (Van den Tweel is van de Vijanden van Vrijheid en Democratie) als blauwe excuustruus. Maar u kunt toch een signaal afgeven. Wij pikken dit niet meer, wij laten ons niet voorliegen en oplichten. In de tussentijd, zie die prachtige blauwgele bordjes in het veld bloeien met ‘Verboten, Sperrgebiet’ er op staan: doe er dan iets creatiefs mee, zelf wil ik nog zo’n ‘Rustgebied voor Dieren’ voor op de koelkast. Rustgebied voor Bieren, alleen de B even aanpassen.

RZ14Wieden

Wat je met bordjes van Natuurmonumenten al niet kan doen, het kan de nationale rage worden!

Lees verder via: Climategate.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5115654021 46109189b0 vaccin

Autisme explodeert in Azië na de introductie van westerse vaccins

6757835075 cf5e1c9b5a IRS

Nederland wingewest voor Amerikaanse belastingdienst