in

NATO gaat verder met Putin provoceren: NAVO wil vijf legerbases in Oost-Europa en oorlog blijkbaar

De wil vijf nieuwe legerbases opzetten in de drie Baltische staten, en . Dat schrijft de Duitse krant Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung althans op basis van ingewijden.

Op elke legerbasis zouden 300 to 600 militairen uit NAVO-lidstaten worden gestationeerd. Zij zullen daar legeroefeningen voorbereiden. In het ergste geval kunnen ze ook worden ingezet in die landen. De details worden volgens de Duitse krant verder uitgewerkt op de NAVO-top in Wales van 4 en 5 september.

NAVO-lidstaten in het oosten van Europa dringen sinds de crisis in aan op een sterkere aanwezigheid van het militaire bondgenootschap in de regio.

Interventiemacht

Zaterdag schreef de krant Financial Times dat samen met Groot-Brittannië en nog vijf andere NAVO-leden in een nieuwe interventiemacht stapt van minimaal 10.000 militairen, die wordt opgericht als antwoord op de Russische agressie in Oekraïne. De militairen komen ook uit , Letland en Litouwen, Noorwegen en Denemarken.

via Wel.nl.

Foto via IISG


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De Ice Bucket Challenge: heb je enig idee waar je aan doneert?

Verkiezingen in 1 plaatje samen gevat