in ,

NDD? We lijden er massaal aan! Gelukkig kunnen we er heel simpel wat aan doen…

NDD, je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord. Toch is dit de tijd van het jaar dat je de term vaak ziet opduiken. Het staat voor Nature Deficit Disorder. Jongeren hebben er zelfs het hele jaar door last van: ze zitten veel te veel binnen.

NDD is een verzamelterm voor het permanent binnen zitten in kunstlicht. Dat is slecht voor de fysieke en psychische . Te weinig in de natuur zijn, kan leiden tot paniekaanvallen, aandachtsstoornissen, en zelfs obesitas.

“Het is een gevolg van onze huidige levensstijl”, zegt Ross Cameron, professor Landschapsmanagement aan de Sheffield University tegen de BBC. “We zijn zo vergroeid met moderne ën dat we minder aandacht hebben voor de wereld buiten ons. We leren meer over de natuur door een documentaire van David Attenborough te bekijken dan door zelf een boswandeling te maken.”

Ook de heeft steeds meer aandacht voor NDD. Uit een onderzoek in het vakblad ‘Proceedings of the National Academy of Sciences' blijkt dat wandelen in de natuur negatieve gedachten aanzienlijk vermindert.

Daarnaast is er ook een correlatie gevonden tussen de groeiende verstedelijking en een stijging van het aantal depressies.

Lees verder via de Bron: World Unity


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Winst en verlies voor de toekomst van de bevolkingen op het Europese continent

Bombshell: Breitbart Vermoord Na ontmaskeren Clinton Pedo Ring?